Бум популярності через серіал: Чорнобильська зона сьогодні

image
10 Червня 2019, 13:24
Поділитися:

Неймовірний рейтинг відомого британо-американського серіалу «Чорнобиль» спричинив туристичний ажіотаж до зони відчуження. За даними видання Reuters, після виходу стрічки попит на екскурсії у місто-привид Прип’ять збільшився майже на 40 відсотків. Це при тому, що зону відчуження щороку відвідує понад 70 000 туристів, переважна більшість з яких – іноземці.

Популярність серіалу «Чорнобиль» наштовхнула Управління туризму та промоцій КМДА на новий проект. Днями представники відомства на чолі з керівником Антоном Тараненком зустрілися з туроператорами щодо розробки нового туру по мотивам серіалу.

На зустрічі обговорювалися ідеї щодо можливості створення декількох маршрутів – від короткого до більш тривалого. Акцент ставився на тому, щоб маршрути охопили локації зйомок міні-серіалу у Києві та у Чорнобильській зоні, де гіди будуть розповідати цікаві історії про зйомки фільму та інформацію про локацію, – повідомили в Управлінні туризму та промоцій КМДА.

Поки глядачі продовжують обговорювати серіал «Чорнобиль» та сперечатися, що в ньому правда, а що вигадка, «Вечірній Київ» пропонує подивитися, який вигляд сьогодні має місто Прип’ять.

За 33 роки після аварії колись молоде та сучасне місто атомників перетворилося на непрохідні хащі.

Фото Катерини Галух

Читай “Вечірку” в Telegram та Facebook

Джерело: Вечірній Київ