Будинок на вул. Філатова, 17 передали інклюзивно-ресурсному центру

image
16 Серпня 2023, 21:40
Поділитися:

Дитячий будинок сімейного типу, побудований Фондом Олени Зеленської для багатодітної родини з числа переселенців, передали комунальній установі «Бориспільський інклюзивно-ресурсний центр». Відповідне рішення було прийняте 9 серпня 2023 року. 

У ньому вказано, що будинок садибного типу з господарськими будівлями та спорудами загальною площею 262,6 кв.м за адресою вул. Філатова, 17 прийнято безоплатно до комунальної власності Бориспільської міської територіальної громади в особі Бориспільської міської ради. Головне управління житлово-комунального господарства має провести реєстрацію об’єкта та передати його в оперативне управління КУ «Бориспільський інклюзивно-ресурсний центр», про що буде укладено відповідний договір.

Прокоментувала рішення начальник управління освіти і науки Бориспільської міської ради Катерина Шабан. У коментарі «Вістям» вона повідомила, що благодійник, силами та за кошт якого будувався об’єкт, виявив бажання передати його інклюзивно-ресурсному центру громади. Про це йдеться в його листі, направленому на адресу міської ради.

«У Бориспільській громаді велика кількість дітей, що потребують інклюзивних занять. Інклюзивно-ресурсний центр знаходився на вул. Головатого, 19, у будівлі ЗОШ №6 (нині ліцей «Лідер»), та займав там три кімнати. Цього було замало для Борисполя. За нормами на кожні 11 тисяч дитячого населення громада має мати один інклюзивно-ресурсний центр. У нашій громаді на сьогодні 20 тисяч дітей», — зазначила Катерина Шабан.

Нагадаємо, у минулому році Бориспіль став одним із пілотних міст у рамках реалізації проекту переселення дитячих будинків сімейного типу зі сходу України. Умовою співпраці було виділення земельної ділянки з гарним доступом до об’єктів інфраструктури, шкіл, садочків тощо. Із запропонованих містом ділянок працівники фонду Олени Зеленської обрали ділянку між вулицею Робітничою та Філатова, неподалік озера. Ділянка межує із зеленою зоною, тому, за словами міського голови Володимира Борисенка (див. матеріал «Будинок на Робітничій не займатиме зелену зону, на ній буде сквер» від 30.06.2022 р.), поряд із ним планується облаштування скверу.

Будинок на вул. Філатова, 17  передали інклюзивно-ресурсному центру

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

Джерело: Газета «ВІСТІ» – Бориспіль. Новини. Інформація. Реклама