Будівництво резервуару чистої води

image
8 Вересня 2020, 20:51
Поділитися:

В.о. начальника КП «Вишнівськводоканал» Ігор Галаєв розповів про тимчасові незручності для споживачів, які можуть виникнути в ході будівництва нового резервуару чистої води.

«Наше місто використовує якісну воду з артезіанських свердловин, яка не потребує додаткової особливої очистки чи знезараження. Але суто технічно вода спочатку акумулюється в резервуарах чистої води (РЧВ), перед тим як потрапити до споживача.

Для безперебійної подачі необхідної кількості води, південна-північна сторони Вишневого потребують збільшення цього запасу в РЧВ для можливості компенсувати різницю між кількістю добутої води (яка постійна ) та «піковим» розбором.

Власне, тому місцева влада та КП «Вишнівськводоканал», ще шість років тому, розпочали розробку проектної документації та пошук грошей для його будівництва. Нарешті, за сприяння міського голови та райдержадміністрації, в цьому році розпочалось його будівництво.

Але є один мінус. Ми втручаємося в існуючу систему водозабезпечення і, наразі, немає того оперативного запасу води, з яким можна повноцінно контролювати і регулювати постачання в моменти «пікового» споживаня води. Для будівництва нового РЧВ треба було зруйнувати старий резервуар, а на його місці побудувати новий зі збільшенням об’єму в п’ять разів. Тому, при інтенсивному розборі води в годину пік, може бути обмежене постачання води у віддалених будинках, та на верхніх поверхах. Повторюся, що це стосується тільки південної-північної сторін міста. На південній вірогідність такої проблеми значно менша. У будь-якому разі, ми маємо попередити про це громадськість.

Таким чином, для подальшого безперебійного водопостачання, прикладено багато зусиль, але є суто технічні моменти, які можуть створити тимчасові незручності. Загалом, роботи із будівництва резервуару мають бути завершені впродовж 6-8 місяців».

Джерело: Офіційний веб-сайт Вишневої міської ради