Будівництво нових об’єктів – це швидше та якісніше, ніж реконструкція старих, – Володін

image
29 Грудня 2021, 18:03
Поділитися:

29 декабря 2021 г. 17:35

У рамках проєкту “Велике будівництво” цьогоріч на Київщині було реалізовано низку інфраструктурних проєктів. Серед масштабних спортивних об’єктів – будівництво Академії спорту у Бучі та фізкультурно-оздоровчого комплексу у Миронівці. Зросла в регіоні і кількість нових сучасних освітніх закладів.

Про це в інтерв’ю KV розповів голова Київської ОДА Василь Володін.

“Я хотів би будувати нові об’єкти, а не реконструювати старі. Це стовідсотково було б швидше та якісніше. І саме новими об’єктами я можу пишатися. Це Академія спорту у Бучі, масштабний об’єкт, який будували майже з нуля. Був лише фундамент і обшивка, яку довелось зняти, за роки, поки це простоювало, вона зіпсувалася. Через це проєкт подорожчав”, – розповів Василь Володін.

Читайте: Бюджет Київщини на 2022 рік проголосують у січні, – Василь Володін

За його словами, довелося майже заново відбудовувати у Бучі ще один об’єкт – гімназію. Цей заклад вважають зразковим освітнім об’єктом. Адже тут є сучасний стадіон, мультикомплексний спортивний зал, актова зала та сучасний харчоблок. А найголовніше – школа відповідає всім інклюзивним нормам.

в Телеграм

“У цьому році закінчуємо фізкультурно-оздоровчий комплекс у Миронівці. Це потужний об’єкт, який був ще тим довгобудом. Цегла стояла там з радянських часів. Зараз це новий сучасний красивий комплекс. Ще пишаюсь Пашківською школою. У минулому році почали зовнішні роботи. Коли вперше туди приїхали, почали робити, тріснув фундамент. Було коригування проєкту, посилення фундаменту. Почали досліджувати весь периметр школи, довелось не в одному місці його підсилювати. На фініші зовнішніх робіт кажу – давайте зайдемо всередину. Там все було не в кращому стані”, – говорить він.

І додав, що зрештою було вирішено зробити і проєкт щодо внутрішніх робіт по цьому об’єкту.

“Наразі там нова сучасна школа, від старої залишились лише стіни. Зовсім мені не подобаються проєкти, де неможливо зробити капітальні роботи. Наприклад, школи у населених пунктах, де немає альтернативи для учнів, поки триватиме ремонт. Там можемо робити тільки утеплення, модернізацію. Це також потрібно, і люди за це дякують. Але це не масштабна робота, яка б дозволила повністю осучаснити школу”, – зауважив очільник КОДА.

Нагадаємо, як раніше повідомляла KV, в КОДА підвели підсумки “Великого будівництва” на Київщині в 2021 році. Загалом завершено будівництво та реконструкцію усіх об‘єктів “Великого будівництва” в Київській області, запланованих на 2021 рік. Серед них 5 шкіл, 6 садочків, 6 спортивних об‘єктів.

Читайте: Зеленський про “Велике будівництво”: разом побудуємо Україну з дорогами та без дурнів

Фото: KV

КиевVласть

Джерело: КиевVласть – новости столицы и столичного региона