Будівництво метро на Виноградар триває

image
7 Серпня 2020, 18:45
Поділитися:

Мер Києва Віталій Кличко показав, як тривають роботи з будівництва метро на Виноградар. Зокрема, – як фахівці збирають прохідницький комплекс для прокладання тунелю під нові станції.

«Столиця не тільки бореться із розповсюдженням вірусу, а й продовжує втілення важливих інфраструктурних проектів. Бо місто повинне розвиватися. І ми робимо все, щоб не зупиняти робіт на основних об’єктах. Зокрема, триває будівництво двох нових станцій метро на Виноградар – «Мостицької» та «Проспект Правди». Сьогодні фахівці закінчують збирати великий прохідницький комплекс німецької компанії Herrenknecht. Саме такі комплекси використовують для будівництва тунелів метрополітену в багатьох країнах світу», – написав Віталій Кличко.

Довжина комплексу становитиме 96 метрів. А вага тунелепрохідницького щита, який є фактично буром, – понад 200 тонн.

Згідно з проектом, прохідницький щит розпочне роботу з боку станції «Мостицька» та фінішує майже через 1,3 км, біля станції «Сирець». Як говорять фахівці, на ці роботи їм знадобиться приблизно 6 місяців.

Віталій Кличко зазначив, що також тривають активні роботи з розробки котловану від «Мостицької» до «Проспекту правди». Тунель на цій ділянці буде двоярусним, на відміну від усіх інших станцій столичного метрополітену. Така конструкція пов’язана з особливостями інфраструктури району.

«Представники ПАТ «Київметробуд» зазначають, що компанія отримує фінансування від міста в повному обсязі та робить усе, щоб у грудні 2021 року дві нових станції метро на Виноградар були відкриті. Ці станції перевозитимуть понад 90 тисяч пасажирів на добу. Довжина ділянки метро між двома новими станціями буде 3,7 км», – підкреслив Віталій Кличко.