Будівництво метро на Виноградар триває. Скоро почнеться розробка тунелю між «Мостицькою» та «Сирцем»

image
8 Серпня 2020, 13:25
Поділитися:

Будівництво метро на Виноградар триває. Орієнтовно через два тижні метробудівці планують розпочати роботи з розробки тунелю між станціями «Сирець» та «Мостицька».

Про це заявив мер Києва Віталій Кличко.

«Будівництво двох нових станцій метро на Виноградар – «Мостицька» та «Проспект правди» – важливий для столиці та для комфорту киян проект. Учора я був на будівельному майданчику – на місці, де буде майбутня станція «Мостицька». Поспілкувався, зокрема, і з німецькими фахівцями – представниками заводу-виробника тунелепрохідницького щита. Вони прибули до Києва контролювати роботи з його налаштування. Орієнтовно через 2 тижні вже мають розпочати роботи з розробки тунелю між станціями «Мостицька» та «Сирець», – повідомив мер.

За його словами, через карантинні обмеження представники заводу-виробника не могли приїхати до України раніше, тому це трохи вплинуло на графік робіт. Утім, підрядник _ «Київметробуд» – обіцяє, що це не призведе до значних затримок будівництва, і вони готові прискорити виконання робіт.

Щодо потужності щита. За місяць комплекс проходитиме близько 200 метрів під землею. І десь за півроку прокладе один із тунелів.

«Роботи з будівництва метро на Виноградар тривають. Місто тримає на контролі цей важливий проект. Фінансує його в повному обсязі. І ми робимо все, щоб наприкінці наступного року відкрити дві нових станції метро», – наголосив Віталій Кличко.