Будівля на Гончара, 71 не є пам’яткою архітектури, – SAGA Development

image
24 Вересня 2020, 10:10
Поділитися:

24 сентября 2020 г. 10:07

Будинок на вул. Олеся Гончара, 71 в Києві не є пам’яткою або щойно виявленим об’єктом культурної спадщини згідно з даними Мінкультури.

Про цеKV стало відомо з заяви будівельної компанії SAGA Development з посиланням на довідку Міністерства Культури України.

“Останнім часом ми отримали багато нарікань з боку громадських активістів щодо планів з демонтажу будівлі на вулиці Гончара, 71 в рамках будівництва FRANKLIN Concept House. Ми виступаємо за збереження історичного спадку та підтримуємо ініціативи щодо його захисту. Однак ми категорично проти спекуляцій на цьому питанні. Згідно з довідкою, виданою Міністерством культури на наш запит, будинок не є пам’яткою або щойно виявленим об’єктом культурної спадщини. Цю інформацію підтверджує й проєкт нового історико-архітектурного опорного плану м. Києва. Тож будівля на Гончара, 71 не має історичної цінності”, – заявили у прес-службі.

в Телеграм

За даними дослідження Kyiv Buildings History, проведеного в рамках громадської ініціативи Вадимом Скляровим та Владом Герасименко, поруч з FRANKLIN Concept House взагалі немає будинків, збудованих раніше 1925 року – такі будівлі є лише не протилежній стороні вулиці Гончара. Будинок на Гончара, 71 збудовано в 1960-1970-х рр.

“Тож, інформація про те, що будівля на Гончара, 71 має історичну цінність – надумана й неправдива. SAGA Development спільно з партнерами працює виключно в правовому полі та з дотриманням чинного пам’яткоохоронного законодавства. Однак до цього будинку його жодним чином не можна застосувати”, – підкреслили в компанії.

КиевVласть

Джерело: КиевVласть – новости столицы и столичного региона