Будівля колишньої школи №2 стане пам’яткою

image
6 Лютого 2020, 18:53
Поділитися:

За ініціативи Бориспільського історичного музею будівлю, де колись була школа №2, а зараз міський центр туризму та краєзнавства учнівської молоді, внесуть до державного реєстру пам’яток національного значення.

За словами директора музею Наталії Йови, наразі будівля внесена до міського реєстру пам’яток. Триває процес вивчення архівної документації, виконуються обміри і обстеження, щоб будівля ввійшла до державного реєстру. Роботи проводить архітектурна майстерня Івана Бикова, яка займається відновленням та реставрацією історичних будівель та пам’яток архітектури.

Нагадаємо, будівля зводилася у 1907-1908 роках як початкове училище за підтримки Переяславського повітового земства. Пізніше на цьому місці була восьмирічна школа №2, потім — Міжшкільний навчально-виробничий комбінат, де вчили робітничим професіям: діяли класи з водіння авто, швацької справи, кулінарії, клас кераміки тощо.

Зараз в будівлі розміщено класи центру туризму та інші гуртки. У школі №2 (в 1928-1935 рр.) вчився Герой Радянського Союзу Василь Шкіль, меморіальна дошка розміщена на вході до будівлі.

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

Джерело: Газета «ВІСТІ» – Бориспіль. Новини. Інформація. Реклама