Буде церква біля школи

image
11 Жовтня 2019, 15:58
Поділитися:

Розпочалися роботи з будівництва нової церкви на вулиці В. Момота в Борисполі. Храм на честь Чуда Архистратига Михаїла Бориспільської єпархії УПЦ буде розташований між дворами приватного сектору, неподалік від НВК ім. К. Могилка.

На будівельному майданчику вже ведуться фундаментні роботи, на паркані розміщено інформацію про споруду, як того вимагає законодавство.

Ілля Луців, депутат округу, де ведеться будівництво, розповів «Вістям», що майбутня церква буде належати до УПЦ Московського патріархату. За його словами, із цієї причини депутатський корпус тривалий час протистояв будівництву: це питання виносилося на голосування періодично протягом півтора року, аж поки воно не набрало достатньої кількості голосів. «На даний час будівництво має всі дозволи, земельна ділянка викуплена, тобто все законно», — підтвердив Луців.

Він наголосив, що був і залишається противником цього будівництва із політичних причин. Також, на думку депутата, незручним є місце розташування храму — між приватними домогосподарствами та городами, хоч і з виходом до вулиці В. Момота.

«Може виникнути чергова проблема через близькість до школи, бо мешканці мікрорайону зверталися з проханням про встановлення огорожі для безпеки школярів, які переважно ходять до школи цією дорогою. Частина громади виступила проти», — розповідає Ілля Луців. Відомо, що на сесії, розглядаючи це питання, було прийняте рішення, яке задовольнило б усіх: встановити тротуар висотою 15-20 см, який не дасть можливості заїжджати транспортним засобам. Проект на тротуар розроблено, але незрозуміло, як будуть завозитися будматеріали на територію. Проблемою вважає депутат і відсутність достатнього місця для облаштування паркування машин.

Будьмо толерантними. У Борисполі є прихожани як УПЦ Московського, так і Київського патріархату. Крім того, серед місцевого населення є католики, іудеї і мусульмани, представники Свідків Єгови та навіть язичники (рідновіри тощо). Згідно законів України, громадяни мають право самостійно обирати, до якої релігії чи парафії
належати.

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

Джерело: Газета «ВІСТІ» – Бориспіль. Новини. Інформація. Реклама