Буча та польське місто Катовіце стали містами-побратимами

image
30 Липня 2022, 15:31
Поділитися:

30 липня 2022 г. 15:15

Вчора, 29 липня, у Бучі на Київщині з’явилося ще одне місто-побратим: до польських міст Тушина та Пщини доєдналося Катовіце – центр Сілезького воєводства.

Про це, як передає KВ, йдеться в повідомленні міського голови Бучі Анатолія Федорука.

Підписуйтесь на “КиївВладу”

Мері повідомив, що Буча та Катовіце підписали Декларацію про дружбу.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

“Президент міста Марцін Крупа та члени делегації на моє запрошення відвідали Бучу. Під час зустрічі вкотре наголосив на важливості тісної співпраці між муніципалітетами, подякував за підтримку вимушених переселенців, гостинність і щирість, яку вони відчувають у Польщі й почуваються там, ніби вдома”, – написав Федорук.

Він зауважив, що Катовіце є прикладом розбудови точок розвитку економічного потенціалу сучасного міста. Також Федорук наголосив на важливості спільної перемоги, бо війна триває на Сході Європи, а українці виборюють право на вільне і демократичне життя.

“Наша співпраця продовжиться і буде позначена важливими напрацюваннями у різних галузях. У цьому – жодного сумніву, а тому реалізація спільних проектів у нас попереду”, – зауважив мер Бучі.

Нагадаємо, у червні ц.р. мер Бучі підписав угоду про дружбу і співробітництво з португальським містом Кашкайш. Побратим ймовірно долучиться до відбудови Бучі.

Читайте: Перші леді Литви і Латвії та представники Комерційної палати Франції відвідали Бучу

Фото: Facebook Бучанського міського голови

КиївВлада

Джерело: КиевVласть – новости столицы и столичного региона