Британець презентує киянам пісні та історії зі сходу України

image
18 Червня 2019, 15:05
Поділитися:

Сьогодні у Мистецькому арсеналі відбудеться перформанс британського фотографа Марка Невілла «Пісні та історії зі сходу України». Спеціальна подія виставки «Обабіч» об’єднає історії життя українців на сході країни та їх улюблені традиційні пісні в неочікуваному виконанні.

Перформанс побудовано на живому виконанні пісень, відео-інсталяції та фотографії. Проєкт переплітає соціальне дослідження війни та переміщення, документальну фотографію та сучасну інтерпретацію традиційних народних пісень зі сходу України та Києва. У своїх подорожах сходом України Марк Невілл зустрічався з людьми, щоб створити їхні портрети і зафільмувати, як вони виконують улюблені традиційні пісні. Оперна співачка Аліс Лакнер переклала записи англійською і німецькою та створила партитуру.

Учасники перформансу:

  • Марк Невілл (Велика Британія) – британський художник, що працює на перетині мистецтва та документалістики, досліджуючи функціонування фотографії в суспільстві. Він прагне змінити традиційну роль соціальної документалістики.
  • Аліс Лакнер (Німеччина) – мецо-сопрано, закінчила Кельнську школу музики як вокалістка у 2015 та Вільний університет Берліна як соціологиня у 2018 році.

Музичний супровід – Імке Ліхтварк (Німеччина).

Коли: 18 червня о 21:00.
Де: Мистецький арсенал, вул. Лаврська, 12.
Вартість квитка: 80 грн, 40 грн – пільговий (з відвідуванням виставок).

Важливі новини та перевірена інформація в Telegram і Facebook.

Джерело: Вечірній Київ