Бровари в серпні 2019-го: виставки, танці та розваги – ОГЛЯД

image
31 Липня 2019, 11:04
Поділитися:

Принаймні до кінця літа в Броварах щотижня триватимуть танцювальні вечори для дорослих і розважальні програми для дітей. Протягом серпня у міських закладах культури проведуть декілька тематичних літературних виставок. Також обіцяють заходи до Дня прапора і Дня незалежності України. Про ці та інші культурні події останнього літнього місяця йдеться на сторінках місцевого відділу культури.

Щоп’ятниці з 19:00 по 21:00 біля арки в парку «Перемога» проводять розважально-танцювальні вечори «В стилі…». А по суботах влаштовують розваги для дітей. Концертно-танцювальну програму жителям міста демонструватимуть із 17:00 по 20:00 на танцювальному майданчику в парку «Перемога». Нагадаємо, такі вечори цьогоріч почали проводити із початку літа.

Розваги в Шайбі. Фото – відділ культури Броварської міської ради

Протягом усього серпня у міському краєзнавчому музеї працюватимуть тематичні оглядові екскурсії, а також продовжиться експозиція робіт художника Олега Запорожця із Семиполок – 60-ти картин олією, тушшю, простим олівцем, пером, випалюванням на полотні, папері та зрізі вільхи. Окрім того, в закладі культури проводитимуть екскурсії, присвячені Дню незалежності України.

День державного прапора України 23 серпня та 28-му річницю незалежності України 24 серпня святкуватимуть за окремим планом, який обіцяють оприлюднити пізніше. Однак уже зараз у відділі культури повідомляють про проведення тематичних виставок і презентацій до цих державних свят, які відбудуться в міських бібліотеках або на Фейсбуку.

Протягом місяця відбудуться іще декілька літературних заходів. Уже 5 серпня об 11:30 – книжкова виставка до 120-річчя від дня народження Бориса Антоненка-Давидовича, українського письменника, мовознавця, літературознавця, яку проведуть у бібліотеці для дорослих.

Міська бібліотека для дітей порадує відвідувачів одразу чотирма заходами. 9 серпня о 13:00 – книга дня «На гостину до Мері Поппінс» – із нагоди 120-ої річниці від дня народження Памели Треверс, англійської поетеси, прозаїка та авторки цього дитячого твору.

Памела Траверс

Також 16 серпня згадають про 85-річчя від дня народження британської дитячої письменниці Діани Джонс. 25 серпня – про 80-ті уродини українського літератора Володимира Дрозда. А 28 серпня – про 270 років від народження німецького поета та культурного діяча Йоганна Гете.

Слід відзначити, що серед великих концертів і програм календарі найбільших броварських просторів у серпні порожні. Принаймні поки що найближчі заходи на сайтах із продажів квитків анонсовані аж на жовтень. Маленькі місцеві заклади відпочинку зазвичай анонсують лише найближчі плани або звітують про них постфактум. Наразі графік подій у серпні оприлюднив бар «911».

Джерело: Трибуна Бровари