Бровари стали центром філії «Станція екстреної медичної допомоги»

image
25 Жовтня 2019, 19:47
Поділитися:

Шляхом реорганізації  броварська  «екстрена» служба об’єдналася з бориспільською  у філію «Броварська станція екстреної медичної допомоги» з центром у Броварах. Про це журналістам «Трибуни» розповів керівник філії Максим Іонов. Як це позначиться на обслуговуванні броварчан?

За словами Максима Іонова, офіційне об’єднання у філію «Броварська станція екстреної медичної допомоги», яка стала частиною Київського обласного центру екстреної допомоги,  відбулося 1 жовтня. Це дозволило оптимізувати ресурси, зекономити кошти на «розбитому» адміністративному штаті та максимально «закрити» всі необхідні виїзди.  

Максим Іонов

За майже місяць спільної роботи філія «Броварська станція екстреної медичної допомоги» отримала два нових реанімобілі. Один із них працюватиме в Борисполі, інший – залишиться в Броварах і дозволить створити  ще одну бригаду. Відтак бригад екстреної служби у Броварах стане 8. Однак кількість населення міста та району потребує повноцінної роботи щонайменше 13 бригад.

У Борисполі ж працюватиме 6 автівок. На жаль, майже всі «екстрені» перебувають у складному технічному стані, зауважує Максим Іонов.

За словами керівника філії, з Великодимерською та Калитянськими ОТГ укладено договір про надання платних медичних послуг. Безпосередньо у Великій Димерці та Семиполках цілодобово чергують по одній  бригаді «екстреної», які обслуговують невідкладні виклики у Броварському районі.

Уже з 1 січня нового року «Броварська станція екстреної медичної допомоги» стане комунальним некомерційним підприємством, що дозволить підписати контракт на надання послуг із Національною службою здоров’я. Власне, такий крок має зрушити з місця питання гідних зарплат для медпрацівників «екстреної» служби, пояснює Максим Іонов. Адже лише за останній місяць з «екстреної» звільнилося 5 працівників: частина влаштувалася на роботу в столиці, частина – перейшла працювати у «невідкладну» допомогу. Остання отримує фінансування з міського та районного бюджетів, відтак працівники мають значно більші зарплати.

Та низькі зарплати –  не єдина проблема «екстреної» служби. Найбільше медики потерпають від нападів громадян під час обслуговування викликів, а також від безкультур’я і неповаги, адже автівки не пропускають машини «екстреної», що поспішають на виклики. Відтак на дорогах країни гинуть медичні працівники, які покликані рятувати здоров’я та життя людей. Максим Іонов розповів, що броварська «екстрена» не так давно потрапила в ДТП: мотоцикліст не пропустив карети «екстреної», яка поспішала на виклик.

Остання ДТП за участі «швидкої» із двома загиблими трапилася два тижні тому в столиці. Водійка «Пежо», яка їхала на «зелене» світло, не пропустила «швидкої» із проблисковими маячками та звуковим сигналом, яка їхала на «червоне» світло, бо поспішала із хворою дитиною. Водій  «швидкої» загинув на місці, 23-річна фельдшерка померла дорогою  в лікарню, ще 5 осіб травмовано.

Читайте також:

1. Надзвичайні події: побільшало викликів до «швидкої», і вони «важчі», – екстрена служба

2. Приїде «екстрена» чи «невідкладна» – залежить від культури виклику хворих, – оперативно-диспетчерський відділ

3. Про зміни для пацієнтів і медиків наступного року

4.  МОЗ розпочинає трансформацію екстреної меддопомоги: бригади мають приїжджати швидше

 

Фото – авторки

Джерело: Трибуна Бровари