Бровари опинилися на 64-му місці в рейтингу прозорості 100 міст України | Трибуна

image
13 Лютого 2020, 09:29
Поділитися:

У 2019 році Бровари потрапили на 64-те місце за рейтингом прозорості серед 100 міст України. У 2018 році в подібному рейтингу місто перебувало на 36-му місці. За абсолютними показниками прозорість Броварів минулоріч становила 39,6 балів із 100 можливих. А в 2018 році – 43,7 балів. Про це йдеться в щорічному дослідженні Трансперенсі Інтернешнл.

Як зазначено в методології, дослідження проводили серед 100 найбільших міст України. Цьогоріч Бровари в рейтингу опинилися між Рубіжним на Луганщині (65 місце) і Нетішиним на Хмельниччині (63 місце). А перші місця посіли Дрогобич на Львівщині, Покров на Дніпропетровщині. На третьому місці опинився Тернопіль. Далі – прифронтовий Маріуполь і Вінниця.

Серед міст Київщини в рейтингу 2019 року Бровари мають кращий результат, ніж Фастів (88 місце)Васильків (69 місце) та Вишневе (68 місце). Однак гірший, ніж у Борисполя, Боярки та Ірпеня. Стрімко вирвались уперед у регіоні – Київ (15 місце) та Біла Церква (10 місце).

Рейтинг прозорості 100 найбільших міст України 2019

Слід зазначити, що Трансперенсі Інтернешнл проводять заміри рейтингу вже третій рік поспіль. Дослідники відзначили зростання загального середнього показника прозорості міст: 29,9 балів – у 2017 року; 41,4 бала – у 2018; 45,7 бала – у 2019.

Варто відзначити, що методологія дослідження щороку однакова, там все ж має деякі відмінності. Так, за інформацією ініціаторів створення рейтингу, цьогоріч перелік критеріїв за сферами поповнили показником на «інвестиції та економічний розвиток».

Дослідження прозорості 2019 року проводилось за 14-ма сферами:

житлова політика;
соціальні послуги;
комунальні підприємства;
закупівлі;
інвестиції та економічний розвиток;
землекористування та будівельна політика;
професійна етика та конфлікт інтересів;
фінансова та матеріальна допомога, гранти;
комунальне майно;
освіта;
бюджетний процес;
інформація про орган місцевого самоврядування;
доступ і участь;
кадрові питання.

Як зазначено в методології дослідження, під прозорістю міст розуміють стан, за якого громадянам забезпечене право та реальна можливість мати доступ до інформації. А також – розуміння людьми процесу ухвалення рішень через залученість до вироблення й імплементації політик. А органи влади, усвідомлюючи важливість відкриття інформації і залучення громадськості, займають проактивну позицію в цьому процесі.

Читайте також:

Місце Броварів у рейтингу-2018 прозорості 100 міст України
Чи готова Україна до епідемій? – РЕЙТИНГ
СШ №7 на 9 місці в рейтингу шкіл Київської області, у ТОП-200 – лише за окремими предметами

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Джерело: Трибуна – Бровари