Броварці долучилися до Всесвітнього дня прибирання. ФОТОРЕПОРТАЖ | Трибуна

image
19 Вересня 2020, 19:36
Поділитися:

Сьогодні жителі міста вийшли очистити природу від сміття. Таким чином політики, активісти та звичайні громадяни долучилися до Всесвітнього дня прибирання «World Cleanup Day».

У соцмережах можна було побачити анонс заходів із прибирання в чотирьох локаціях – у лісах і місцях відпочинку. У лісі на вул. Михайла Драгоманова активісти розтяглися поодинці чи невеликими групами на велику площу, виносячи пакунки зі сміттям до дороги.

сміття

Одна з кількох точок на вул. Михайла Драгоманова, куди активісти зносили сміття

Активісти працювали в лісі за кількасот метрів від житла

Небайдужі мешканці під час суботника розповіли, що прибирають на День міста щороку, і в інші дні. Але сміття після цього накопичується знову і знову, причому різноманітне – цього разу знайшли, до прикладу, використані шприци.

У цілому ліс удалося побачити вже відносно чистим…

…але не всюди

У лісі на вулиці Биківнянській наслідків людської життєдіяльності назбирали, на око, ще більше, ніж  на вул. Михайла Драгоманова.

Частину сміття, зі слів учасників прибирання, вдалося відсортувати для переробленняМісцева жителька та активіста Олена Лахно зазначила, що очищують прилеглий ліс щовесни. Але цього року через карантин перенесли масовий захід на Всесвітній день прибирання.

прибиральникиприбиральники

Після двох годин роботи, зі слів Олени Лахно, прибрати вдалося не все. Активістка показала величезну яму, де сміття накопичувалося роками. З її слів, його виносять туди сусіди, і ради на них нема. А інші небайдужі сусіди змушені за ними прибирати.

В обох випадках до прибирання долучилися люди в зеленій уніформі – працівники сміттєпереробної компанії «Бровари Вторма». На вул. Биківнянській їхнє авто і забрало мішки з непотребом.

Зовсім поруч, на вул. Анатолія Луценка, прибирали активісти, що мали на одязі символіку одного з кандидатів у міські голови. Як розповів Андрій Супрун, вони також вирішили долучилися до Всесвітнього дня прибирання.

Читайте також

До 19 вересня триває всесвітня учнівська акція з прибиранняСортувати, щоб не потонути у власному смітті. ВІДЕОСміттєві війни: Грушевського, 19 VS Грушевського, 21. ВІДЕО

Джерело: Трибуна – Бровари