Броварський підрозділ СБУ про підсумки роботи за рік – звіт на колегії – Трибуна

image
29 Грудня 2021, 01:44
Поділитися:

У Броварах райвідділ СБУ функціонує далеко не перший рік. Проте раніше свою діяльність та і той факт, де розташовується підрозділ, особливо не афішували. Із початку реформування СБУ змінилися підходи в роботі, тож райвідділ відкритий до співпраці. Про те, як працював підрозділ СБУ протягом цього року, розповів під час колегії в Броварській райдержадміністрації заступник начальника Броварського районного відділу ГУ СБУ в місті Києві та Київській області Вадим Крутоголов.

Броварський підрозділ СБУ розташований на бульв. Незалежності, 3. Нещодавно там змінився керівник. Начальником райвідділу наразі є підполковник Володимир Литовченко.

Особовий склад броварського підрозділу  СБУ налічує 14 співробітників. Саме вони обслуговують Броварську, Зазимську, Калинівську, Калитянську, Великодимерську громади. Згурівську, Березанську і Баришівську громади обслуговує Бориспільський райвідділ ГУ СБУ.

Як поінформував на колегії присутніх Вадим Крутоголов, за результатами роботи в 2021 р. зареєстровано 18 кримінальних проваджень, із них за підслідності служби безпеки – 4.

Наразі у вчиненні кримінальних правопорушень оголошено чотири підозри. Також проведено 64 профілактики правопорушень у сфері державної безпеки, складено і скеровано до суду 6 протоколів про вчинення корупційних правопорушень, проведено перевірку 4-х суб’єктів, що мають спецдозвіл на діяльність у сфері держтаємниці та припинено дію одного.

 

Також, за інформацією Вадима Крутоголова, співробітники Броварського райвідділу СБУ не допустили завдання економічних збитків на суму понад 9 млн грн, повернули право комунальної власності на суму понад 64 млн грн.

Окрім цього, співробітники затримали 2-х осіб під час отримання хабаря, а також 2-х  осіб за збут вогнепальної зброї. Під час затримання вилучено 8 одиниць вогнепальної зброї та 50 боєприпасів.

У Броварах затримали чоловіка, що збував бойові гранати

Зокрема, другу особу затримано тиждень тому – 20 грудня неподалік самого райвідділу СБУ – на вул. М. Лагунової, 4-А. Чоловік намагався збути пістолети та набої до них.

СБУ, зброя

У своєму звіті заступник начальника райвідділу повідомив, що співробітники підрозділу відпрацювали одне тренування – умовне мінування на об’єктах критичної інфраструктури. А також через деструктивну діяльність видворили з Броварщини та скоротили термін перебування 4-ом іноземцям.

СБУ затримала броварчанина, який через соцмережі пропагував агресивну війну

За інформацією Вадима Крутоголова, протягом цього року на Броварщині виявлено з боку Російської Федерації три спроби розвідспрямування до об’єктів критичної інфраструктури. Більше деталей з цього приводу в райвідділі не повідомляють.

Нагадаємо, що реформа СБУ стартувала в 2019 році з розробки нового законопроєкту про Службу. Її основна мета – закріпити нові пріоритети в роботі та зробити СБУ більш ефективною. Реформа має надати спецслужбі дієві механізми для того, аби краще реагувати на загрози, які постають у сучасному світі. Зокрема, успішно протистояти гібридній війні з боку Російської Федерації.

Законопроєкт №3196 щодо реформи СБУ зареєстрований у парламенті 10 березня 2020 р. Його ініціатором виступив Президент України Володимир Зеленський. Проєкт прийнято в першому читанні, наразі він перебуває на доопрацюванні.

Читайте також

СБУ опублікувала понад 3 тисячі документів НКВС про боротьбу з УПА
У Києві зупинять метро та перевірятимуть документи: СБУ повідомило про антитерористичні навчання
Зеленський призначив Сергія Заяця очільником СБУ Київщини
У побитті працівників СБУ в Києві брав участь спортсмен із Броварів. ФОТО, ВІДЕО

Джерело: Трибуна – Бровари