Броварський паралімпієць та обласний депутат Олег Іваненко склав військову присягу. ВІДЕО

image
4 Квітня 2023, 19:37
Поділитися:

Олег Іваненко – депутат Київської облради, паралімпієць, нотаріус та волонтер із Броварів. З юності прикутий до інвалідного візка. Але це не завадило йому скласти військову присягу та вступити до лав добровольчого формування територіальної громади Києва «Воля».  Про це повідомляє телеканал «5 канал».

Воювати на передовій чоловік не може, бо пересувається на інвалідному візку через травму хребта. Але справи у війську для нього знайдуться: Олег виконуватиме завдання, пов’язані з логістикою.  У командуванні підрозділу кажуть, що Олег є прикладом для багатьох українців.

Олег Іваненко вперше взув берці та надягнув піксель. Чоловік пишається, що може носити військову форму. Нині в Олега відповідальний день – він складає присягу до лав добровольчого формування.

Після цього добровольцю вручили шеврон підрозділу та привітали у лавах формування.

«Я з допризовної підготовки юнаків був перший у Київській області. Це ще до травми. У мене був значок «Готов к труду и обороне». І тоді мене кликали у військо, але я відмовився, бо вступив на юридичний», – розповідає Олег Іваненко.

Але військо таки наздогнало Олега. Від початку повномасштабного вторгнення чоловік активно волонтерив, а нині вирішив служити у бойовому підрозділі, бо тут більше можливостей наближати перемогу.

Бійці підрозділу «Воля» охороняють критичну інфраструктуру Києва, полюють на ворожі безпілотники та воюють на передовій. На бійця з особливими потребами чекають інші завдання.

«Здебільшого він буде займатися волонтерсько-гуманітарною допомогою, щоб надавати допомогу нашим бійцям на фронті», – пояснює заступник командира добровольчого формування «Воля» Віталій Руденко.

«Уже поставили завдання – треба вирішити з полігоном, по відстрілу кулеметів тощо. Це перше, що командир вже зараз сказав», – каже паралімпієць, боєць ДФ «Воля», броварчанин Олег Іваненко.

Олег Іваненко – паралімпієць та світовий рекордсмен із Броварів, який проплив 62 кілометри за 18 годин протокою Ла-Манш. Також депутат і юрист. Але нині свої заняття відклав на потім, бо є важливіші завдання.

«Після Ла-Маншу наступним буде космос. Якщо допоможе Ілон Маск»,  – Олег Іваненко

«Це дуже добрий приклад для молоді, яка бігає від армії, це приклад для здорових чоловіків, які бояться прийти у «військкомат». Взагалі для суспільства: незалежно від того, в якому стані людина, головне – який стан душі. Патріот ти чи ні», – каже командир добровольчого формування «Воля» Сергій Філіпов.

Разом з Олегом нині присягу склав його товариш Олександр. Він служитиме пліч-о-пліч із паралімпійцем, бо є завдання, де потрібна додаткова фізична допомога.

ФОТО – Олег Іваненко, 5 канал

Читайте також:

«Наші ЗСУ – неймовірні. Ми надихаємося їх мужністю і просто не маємо права нічого не робити», – Олег Іваненко

Помер Валерій Іваненко – депутат міської ради. ОНОВЛЕНО

Передача «Вибори-2020: чому я» – Олег та Валерій Іваненки

42 км Броварщиною: Олег Іваненко подолав дистанцію Бостонського марафону за 4 год 12 хв. Відео

Читати далі: Броварський паралімпієць та обласний депутат Олег Іваненко склав військову присягу. ВІДЕО , автор Андрій Захарченко

Джерело: Трибуна – Бровари