Броварський Палац творчості дітей та юнацтва – серед переможців конкурсу проектів-2019 обмінів молоддю

image
15 Травня 2019, 18:14
Поділитися:

10 травня у Львові відбулось засідання Українсько-Польської Ради обмінів молоддю, де було визначено переможці конкурсу проектів у 2019 році. Одним із переможців став Палац творчості дітей та юнацтва БМР Київської області, – зазначено на сайті Броварської міської ради.

Загалом усього 14 проектів-переможців із 11 регіонів України. Проекти реалізовуватимуть п’ять громадських організацій, сім навчальних закладів та дві комунальні установи, що працюють з молоддю.

Серед цих переможців – і Палац творчості дітей та юнацтва Броварської міської ради, якому рекомендовано підтримку в розмірі 246 347,00 грн на впровадження проекту «Самореалізація європейської молоді шляхом отримання неформальної освіти» у партнерстві з Конвентом Самоврядної Співпраці Польща – Україна з Республіки Польща.

На реалізацію проектів у державному бюджеті України на 2019 рік виділено 3 млн 250 тис. гривень або 106 тис. 417,35 євро. На конкурс було подано 52 заявки з 18 регіонів України.

З польської сторони буде реалізовано 69 проектів на загальну суму 3 млн 819 тис. 019,55 злотих або 887 тис. 566,14 євро серед 216 конкурсантів.

Визначено такі пріоритети здійснення Українсько-Польських обмінів молоддю:

відкриття спільного минулого і культурної спадщини;
зміцнення співпраці та обміну досвідом у галузі технічної і спеціалізованої освіти;
підтримка громадянської активності серед молоді, в тому числі пропагування підприємництва і волонтерства;
зміцнення міжкультурного діалогу шляхом створення умов для відкритості й толерантності серед молоді;
отримання вмінь, необхідних для активної участі в громадській і професійній діяльності;
зміцнення ініціатив молоді між об’єднаними територіальними громадами України та сільськими місцевостями і малими містами Республіки Польща.

Головне фото – Ірини Ющенко

Джерело: Трибуна Бровари