«Броварський оптовий ринок» виставили на аукціон

image
16 Листопада 2019, 20:11
Поділитися:

«Броварський оптовий ринок» на Торгмаші планують продати. Повідомлення про аукціон з’явилось на сайті «Прозоро. Продажі». Мінімальна ціна стартуватиме від трохи більше як 4 млн грн. Слід зазначити, що раніше підприємство опинилось в епіцентрі корупційного скандалу.

Як зазначено на сайті «Прозоро. Продажі», аукціон відбудеться уже 20 листопада о 13:18. Водночас пропозиції закінчать приймати у переддень – до 20:06 19 листопада. Початкова ціна стартуватиме від 4 017 811,33 грн. Мінімальний крок підвищення вартості становить 1 %, тобто 40 178,12 грн.

Пропозиція, винесена на аукціон. Джерело – Фонд держмайна України

Як ідеться в описі пропозиції, ринок розміщений на вул. Сергія Москаленка, 26-А. Він утворює єдиний майновий комплекс, більшу частину якого займає овочесховища, фруктосховища, приміщення цеху напоїв і майстерня. До комплексу також входять льох, котельня, вбиральня тощо.

Броварський оптовий ринок

Броварський оптовий ринок

Загальна площа земельної ділянки – 3,8417 га. Об’єкт є державним підприємством, який перебуває в оренді товариства з обмеженою відповідальністю, що має таку саму назву – «Броварський оптовий ринок». Проти ТОВ наразі існує одна судова справа за право власності на земельну ділянку, ідеться в повідомленні.

Зазначимо, влітку цього року журналісти «Стоп корупції» провели розслідування, назвавши «Броварський оптовий ринок» відпрацьованою схемою ліквідації державного майна.

Як зазначили розслідувачі, державне підприємство віддало 12 тис. кв м ринку в оренду товариству з обмеженою відповідальністю за якихось 17 275 грн на місяць, тобто лише за 1,44 грн за кв м на місяць.

Ще в серпні журналісти, посилаючись на власні джерела, вказали, що ринок готують до приватизації – нібито «для своїх». У матеріалі прозвучала вартість, за яку планують продати об’єкт, – 4 млн грн. Вона є дуже близькою до стартової ціни продажу на теперішньому аукціоні.

Читайте також:

В Україні створили Єдиний державний реєстр корупціонерів
У Броварах намагаються впорядкувати сезонну торгівлю

Зображення – «Стоп корупції», Фонд держмайна України

Джерело: Трибуна Бровари