Броварський дитячий садочок «Дивосвіт» призупинив роботу через спалах інфекції вірусного походження

image
19 Червня 2023, 19:25
Поділитися:

Рішення про призупинення освітнього процесу у Броварському дошкільному закладі освіти «Дивосвіт» ухвалили ще 16 червня. Причиною стало масове погіршення самопочуття дітей однієї із груп напередодні ввечері. У малюків діагностували гостру кишкову вірусну інфекцію.

У п’ятницю рішенням комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій садочок закрили на карантин. Одну дитину лікарі госпіталізували, решта лікуються вдома під наглядом медиків.

Як розповіла директорка Броварської райфілії Центру контролю та профілактики хвороб МОЗ України Олена Левченко, всього захворіли 14 діток – усі відвідували одну групи. Але були й такі, що хоч і перебували разом із усіма у садочку, уникнули захворювання. Також не надходило інформації про випадки захворювання із близького оточення дітей – родичів тощо.

Директор міського центру первинної медико-санітарної допомоги Ігор Кравцов запевнив, що протягом вихідних усі діти знаходились під контролем медиків, погіршення стану ні у кого не виявлено, всі успішно лікуються.

Своєю чергою, під час оперативної наради лікарка з загальної гігієни відділення епідеміологічного нагляду та профілактики неінфекційних захворювань броварського районного відділу лабораторних досліджень Віра Товстоног повідомила, що комісії провели розслідування у дитячому закладі та домашніх умов хворих і контактних дітей із цієї групи. Також проведене мікробіологічне та вірусологічне обстеження дітей та об’єктів довкілля садочку, харчових продуктів та води. Здійснено заключну дезінфекцію та вжиті усі протиепідеміологічні заходи. Пані Віра наголосила, що спалах носить виключно вірусне походження, харчового отруєння не було.

За словами Левченко, дитячий садочок перебуватиме на карантині до 22 червня, а потім, якщо не надійде інформації про нові випадки захворювань, відновить свою роботу.

Фото – ілюстративне

Читайте також:

Тимчасові укриття в броварських ліцеях №1 та №4: гроші є, чи збудують до початку навчального року?

У Броварах центр «Дитяча лікарня» облаштують сонячними панелями. ВІДЕО

У Броварах перевірили якість води в озерах та піску в місцях масового відпочинку людей

Новини

Тюльпанові клумби біля кожної школи: триває збір коштів на цибулини квітів

Читати далі: Броварський дитячий садочок «Дивосвіт» призупинив роботу через спалах інфекції вірусного походження , автор Попова Тамара

Джерело: Трибуна – Бровари