Броварським депутатам пропонують прийняти у комунальну власність неприватизовані квартири

image
22 Травня 2019, 20:47
Поділитися:

16 травня 2019 року зібралась на чергове засідання постійна комісія з питань комунальної власності, приватизації, житлово-комунального господарства та благоустрою.

Із низки проектів щодо комунального майна депутати погодили винести на чергову сесію питання приватизації приміщень гуртожитків, змін до міської програми оформлення права власності, визначення статусу гуртожитку, прийняття у комунальну власність безхазяйного майна та ряду інших.

Питання надання дозволу на списання комунального майна територіальної громади члени комісії відклали до погоджувальної ради. До того часу депутати-«комунальники» планують оглянути майно, яке подане відповідними підрозділами на списання. Перелік майна, що підлягає списанню опубліковане у додатках до відповідного проекту рішення.

Одразу два проекти рішень, які розглянула і погодила комунальна комісія, стосуються передачі на обслуговування об’єктів електропостачання Приватному акціонерному товариству «Київобленерго». Першим проектом пропонується прийняти у комунальну власність безхазяйний об’єкт електропостачання трансформаторну підстанцію №1460 і передати його на обслуговування ПрАТ «Київобленерго». Іншим – пропонується надати дозвіл відділу капітального будівництва з балансу відділу на баланс приватного акціонерного товариства «Київобленерго» для подальшої експлуатації та обслуговування: електричних мереж зовнішнього електропостачання об’єкта «Будівництво КЛ-0,4 кВ для приєднання до електричних мереж дошкільного навчального закладу «Оленка» по вулиці Лагунової Марії, 18-А в місті Бровари Київської області» балансовою вартістю 258536,23 грн.

Нагадаємо, раніше депутати вже намагались продати/передати об’єкти енергопостачання у власність приватної компанії «Київобленерго».

Під час чергової сесії розглянуть депутати питання збільшення статутного фонду одного з комунальних підприємств міста – КП «Броваритепловодоенергія». Цього разу величина поповнення статутного фонду підприємства теплоенергетики становитиме 5549856 грн.

Здебільшого складений капітал підприємства зріс за рахунок безоплатного прийняття у комунальну власність об’єктів інженерної інфраструктури від забудовників. Так КП «Броваритепловодоенергія» прийняло на баланс та обслуговування від ТОВ «Альянс Новобуд» господарчо-побутову каналізацію по вул. Чорновола (від вул. Київської до вул. Симоненка) загальною вартістю 613721,50 грн.

Інший забудовник – ПрАТ ВПБФ «Атлант» передав на баланс та обслуговування комунального підприємства інженерні мережі водопостачання, самопливної господарсько-побутової каналізації на загальну суму 3986135,14 грн.

Окрім зазначених вище, за рішенням Броварської міської ради КП «Броваритепловодоенергія» отримало з міського бюджету 800000,00 грн на роботи по відновленню асфальтобетонного покриття після проведення ремонтних робіт та 150000,00 грн на роботи по заміні аварійної ділянки колектора від КНС №15 до перехрестя вулиць Онікієнка – Москаленка. Всі ці кошти у разі ухвалення відповідного рішення радою увійдуть до статутного капіталу підприємства, який у підсумку складе 162394121,10 грн.

Розглянули та підтримали депутати внесення змін до Програми будівництва, капітального ремонту, утримання об’єктів житлового фонду, благоустрою та соціально-культурного призначення міста Бровари Київської області на 2019 – 2023 роки.

Доповідаючи з даного питання, начальник управління житлово-комунального господарства Світлана Решетова зазначила, що корективи фінансового забезпечення програми обумовлені необхідністю фінансування технічного нагляду по будівництву корпусу молодшої ланки ЗОШ №10, який обійдеться бюджету у 1,5 мільйонів гривень. У зв’язку з високою складністю робіт для здійснення технагляду планується залучити спеціалістів технічної групи при Мінрегіон України. Крім того, існує необхідність дофінансування будівництва тротуарів по вул. М. Лагунової та вул. Я. Мудрого на загальну суму 2,3 мільйони гривень. Ще 100 тис. грн управлінню необхідно на облаштування пандусів вхідних груп житлових будинків для забезпечення безперешкодного доступу людей з обмеженими можливостями.

Вже після розгляду комісією на сайті міста з’явився новий (додатковий – Ред.) проект рішення, згідно з яким Управління комунальної власності пропонує депутатам призначити балансоутримувачів об’єктів нерухомого майна. Рішенням передбачено оформити за громадою право власності на неприватизовані до цього часу квартири та кімнати гуртожитків. Крім того, у переліку майна, яке планують оформити за громадою міста, зазначаються вбудовані нежитлові приміщення (зокрема, деякі підвалиРед.), балансоутримувачами яких пропонується зробити ЖЕКи міста.

Більш ніж за тиждень ці та інші питання розглядатимуть депутати на черговій сесії Броварської міської ради 30 травня 2019 року о 10:00год.

Джерело: Трибуна Бровари