Броварські умільці: в МКЦ «Прометей» відкрилася виставка «Майстерня». ФОТО | Трибуна

image
20 Вересня 2020, 20:01
Поділитися:

19-го вересня  Бровари святкували свій ювілейний день народження – 390 років. Цього року через карантин святкування відбувалося онлайн. Для цього напередодні організатори відзняли проєкт «Хобі броварчан», а в день народження міста запросили частину учасників проєкту – майстрів образотворчого та декоративно-ужиткового мистецтв, у МКЦ «Прометей», де організували  виставку їхніх робіт.

«Цей захід народився з проєкту «Хобі броварчан», на якому організатори зустрілися з великою кількістю людей, які ніде не виставляли свої роботи, але мали таке бажання. Броварський відділ культури надав можливість броварським майстрам та майстриням показати свої роботи різних жанрів», – розповіла присутнім на відкритті виставки головна спеціалістка відділу культури міста Ольга Кунцевська.

(Натиснути на фото для збільшення)

Зі слів Ольги, на виставці представлені роботи 22 майстрів/майстринь, 17 із яких були безпосередньо присутні на відкритті.

(Натиснути на фото для збільшення)

Роботи броварських майстрів та майстринь представлені на виставці в різних техніках: вишивка бісером та хрестиком, вишивка одягу. До прикладу, Ельміра Катакі презентувала свої роботи в стилі кримсько-татарської вишивки, Наталія Калита-Захарченко розповіла про пророкування майбутнього в її картинах, вишитих хрестиком.

(Натиснути на фото для збільшення)

Також кожен присутній міг насолодитися роботами на полотні та роботами, зробленими в фотошопі. Частина робіт створені в техніці декупаж та барел’єф.

Саме картини в стилі барел’єф представила Яна Якубовська. Одна з її робіт «Фрукти» важить понад 40 кг.

Присутні не оминали і стенд із витинанками та мандалами в плетеному та мальованому вигляді. Студія «Терракота» представила гончарні вироби, а майстриня Алли Єсик – вироби, виготовлені з паперу та фоамірану.

(Натиснути на фото для збільшення)

Окрім того, на виставці були представлені в’язані та шиті інтер’єрні ляльки, а також ляльки, виготовлені з полімерної глини.

(Натиснути на фото для збільшення)

На окремому стенді облаштували сумочки та шапочки, в’язані та плетені стрічками. Зацікавив присутніх і стенд із флораріумами.

(Натиснути на фото для збільшення)

«Дуже приємно, що з нагоди Дня міста всі ми можемо поділитися своїм досвідом, енергетикою та позитивом, який надходить із кожної вашої роботи. Ми раді відкрити двері вашій творчості», – сказала  очільниця Броварського відділу культури Катерина Мелікова у вітальному слові.

Безпосередньо у фойє «Прометею» кожен присутній на виставці міг переглянути відеоролик «Хобі броварчан».

(Натиснути на фото для збільшення)

На відкритті виставки не обійшлося і без розіграшів. Майстриня Мирослава Лаць розіграла дві свої роботи в техніці витинанки. Їх отримали броварська кримчанка Ельміра Катакі та Олена Звєркова.

Виставка «Майстерня броварчан» працюватиме щодня до 3-го жовтня з 09:00 до 20:00. Але організатори обіцяють не зупинятися та робити такі заходи й надалі, адже місто Бровари славиться своїми талантами, і про це потрібно розповідати та показувати.

Фото – Андрій Захарченко

Читайте також:

1. У Броварах відкрилася виставка Всеукраїнського фестивалю ляльок-мотанок. Відео

2. «Мрію передати всі свої роботи у музей вишивки, який на моєму городі побудує благодійник», – Ніна Федірко

3. День прапора України в Броварах: святкова хода і виставка снарядів. Відео

4. Відома вишивальниця з Великої Димерки Ніна Федірко будує музей української вишивки. Відео

Джерело: Трибуна – Бровари