Броварські інспектори за тиждень перевірили 163 торгові точки

image
30 Січня 2020, 15:39
Поділитися:

На виконання доручення Прем’єр-міністра України від 22.01.2020 № 2313/0/1-20 стосовно вжиття заходів щодо детінізації зайнятості у сфері торгівлі товарами та послугами, відповідно до листа головного управління Держпраці України в Київській області від 22.01.2020 року, інспектори праці управління інспекції та контролю Броварської міської ради проводять активну роз’яснювальну роботу серед суб’єктів господарювання щодо дотримання вимог законодавства про працю в частині оформлення трудових відносин. У планах інспекторів – охопити  максимальну кількість роботодавців та їх працівників.

 

Так,  за період з 23 по 29 січня  обстежено 163 суб’єкта господарювання, що здійснюють діяльність у сфері торгівлі, тимчасового розміщення та організації харчування.

Броварські інспектори праці інформують керівників суб’єктів господарювання та їх працівників про неприпустимість допуску до роботи працівників без оформлення трудових відносин. Ця робота проводиться для підвищення відповідальності роботодавців та виявлення тих, які використовують неоформлену найману працю.

 

Роботодавцям надається можливість та час на виконання усіх законодавчих норм щодо офіційного працевлаштування найманих працівників.

Інспектори праці управління інспекції та контролю Броварської міської ради  попереджають  роботодавців, що за порушення законодавства про працю, відповідно до ст.265 КЗпП, а саме у випадку фактичного допуску працівника до роботи без оформлення трудового договору (контракту), передбачено штраф у тридцятикратному розмірі мінімальної заробітної плати, встановленої законом на момент виявлення порушення, за кожного працівника, щодо якого скоєно порушення  (4723 х 30 = 141 тис.690 грн.).

   

Броварська міська рада

Джерело: https://atbrovary.org RSS feed