Броварські дитсадки: чи є вільні місця та як записатись

image
4 Квітня 2023, 21:51
Поділитися:

Загалом ситуація з діяльністю дитсадків у Броварах значно краща, ніж, до прикладу, в Білій Церкві, де працює лише 8 чергових дитсадків. Хоча їх значно більше, ніж у Броварах, каже начальниця відділу дошкільних і позашкільних закладів та виховної роботи управління освіти  і науки Броварської міськради Ірина Туник. Причина – дитсадки не мають тимчасових укриттів, що є необхідною умовою роботи під час воєнного стану. У Броварській громаді працюють всі дитсадки  (хоча не працюють всі будівлі ) і місць там достатньо, переконує Ірина Туник.

Станом на 4 квітня, в Броварській громаді працює 23 комунальних ЗДО та 7 – інших форм власності. У комунальних дитсадках виховується 4 584 дитини. Із них  – 340 діти- переселенці. Нині за кордоном перебуває близько 20% дітей, половину з них очікують на повернення в Україну після завершення війни.

На жаль, у дитсадках громади зростає кількість дітей із особливими освітніми потребами. Наразі таких діток 107 ( проти 93 із початку цього року), які виховуються в37-ми інклюзивних групах 14-ти садочків.

Щоденно в середньому дитсадки відвідує 2 тис. дітей (із 4 584 зареєстрованих). Сьогодні, 4 квітня, дитсадки відвідало 1 698 діток. Хоча ця цифра зазвичай більша  – нині  ж канікули та і хворіє значна кількість малечі. 4 квітня через ГРВІ в дитсадки не прийшло 333 діток та через захворювання на COVID-19 – 2 вихователі.

Станом на сьогодні, в Броварській громаді працюють всі дитсадки, проте не працюють всі будівлі, зауважує Ірина Туник.

Так, триває реконструкція ЗДО «Зірочка», тож дитсадок орендує приміщення для 3-х груп дітей у ЗДО «Золота рибка», а  тимчасове укриття орендують у  ЗДО «Оленка» (разом із дитсадком «Золота рибка»).

Через авіакатастрофу змушене орендувати приміщення в інших дитсадках і ЗДО «Джерельце». Зокрема, орендують у 4 -х ЗДО – «Оленка», «Перлинка», «Капітошка» і «Золотий ключик». Найбільше – 4 групи розмістилося в найближчому до «Джерельця» дитсадку «Капітошка».

Позаяк у дитсадку «Ромашка» ще триває облаштування тимчасового укриття, тому дітки  поки що відвідують ЗДО «Червоні вітрила» і «Теремок».

Усі діти, які відвідують дитсадки, занесені в спеціальну програму, яка об’єднує дитсадки і управління освіти.

Щоб зареєструвати дитину в дошкільний навчальний заклад, можна:

 звернутися в дитсадок за місцем реєстрації, або
 ЩОЧЕТВЕРГА з 8:00 до 17:00 можна звернутися в управління освіти ( вул. Героїв України, 18, 4 поверх). Із собою потрібно мати паспорт та свідоцтво про народження дитини. Після реєстрації батьки отримають талон із назвою дитсадка та групи. Програма, куди заносять дані про всіх дітей, які відвідують дитсадки, дозволяє відразу формувати дітей по групах.
 Також можна зателефонувати в управління за тел.: ( 04594)  6- 17- 00.

Проте Ірина Туник зазначає, що краще прийти батькам особисто в управління освіти та поставити всі питання, які цікавлять, щоб їх відразу і вирішити.

Дітей реєструють у дитсадки за місцем проживання та за бажанням батьків. І місця в дитсадках є, зазначає Ірина Туник. Навіть можна записати дитину в дитсадок сьогодні на завтра.

«Такого, щоб у нас дитина не могла влаштуватися в дитсадок – бути не може, ми альтернативу завжди знаходимо», – зазначає Ірина Туник.

Читайте також

У Броварах дитсадок «Зірочка» лише будують, а він вже руйнується? ФОТО
У Броварах постраждалий після авіакатастрофи дитсадок «Джерельце» запропонував відновити Червоний Хрест України
Coca-Cola відбудує зруйнований дитсадок у селі Богданівка
У Броварах на Торгмаші демонтували колишній дитсадок «Соколик». ФОТО
Броварський дитсадок «Півник» викуплять і повернуть місту – спроба №2

Читати далі: Броварські дитсадки: чи є вільні місця та як записатись , автор Ющенко Ірина

Джерело: Трибуна – Бровари