Броварська служба у справах дітей штрафуватиме батьків-порушників

image
16 Жовтня 2019, 14:44
Поділитися:

Згідно з минулорічими змінами до Кодексу України про адміністративні правопорушення, за перешкоджання у вихованні дитини одним із батьків іншим, а також за невиконання законних вимог органів опіки та піклування до обстеження умов проживання дитини тепер можна отримати штраф.

Вказані норми закону набрали сили ще рік тому, проте раніше у відомстві могли лише провести профілактичну бесіду. Тепер Броварська служба у справах дітей самостійно складатиме протоколи про адміністративні правопорушення, якими і накладатимуть штрафи.

Так, ч. 5 ст. 184 КУпАП передбачає, що за «невиконання рішення органу опіки та піклування щодо визначення способів участі у вихованні дитини та спілкуванні з нею того з батьків, хто проживає окремо від дитини», накладається штраф у розмірі від 1700 до 2550 грн. А згідно з ч. 6, за повторне таке діяння протягом року, окрім іншого, – штраф від 2550 до 5100 грн.

Відповідно до ст. 188-50 КУпАП, якщо один із батьків чи інший родич, із яким живе дитина, не допускає посадових осіб органу опіки та піклування до обстеження умов проживання неповнолітнього, на таких порушників накладають штраф у розмірі від 850 до 1700 грн. А за повторне таке правопорушення – штраф від 850 до 5100 грн.

Право складати протоколи мають посадові особи з числа працівників служби у справах дітей і інші посадові особи органу опіки та піклування, яким відповідне відомство надало ці повноваження. Адміністративні порушення можуть бути виявлені як під час відвідання родини, так і за результатами розгляду скарг.

Трибуна Бровари

Читайте також:

Не всі навчальні заклади Броварів готові до опалювального сезону

Поліція вилучила арсенал зброї у агресивного броварчанина

Внаслідок смертельної ДТП з броварчанами загинув 7-річний хлопчик

Джерело: Новости Броварів