Броварська Об’їзна: Укравтодор дав старт дорожнім роботам | Трибуна

image
22 Лютого 2020, 12:49
Поділитися:

За інформацією Державного агенства автомобільних доріг України 20 лютого після зимової паузи розпочато роботи на 34 дорожніх об’єктах у 14 областях України. Відповідну інформацію розміщено на сайті відомства.

Початок нових або поновлення існуючих проєктів дорожніх ремонтів обумовлений сприятливими  погодними умовами та значним обсягом проведених підготовчих робіт, розробленої проєктної документації і проведених торгів.

Карта дорожніх об’єктів, де станом на 20.02.2020р. розпочато ремонтні роботи

«В усіх регіонах оголошені тендери на виконання Дорожньої стратегії-2020. Сприятливі погодні умови дозволяють нам розпочати дорожній сезон, фактично, взимку. В 14 областях стартували роботи з будівництва та реконструкції, капітального та середнього ремонту.  Додатково у березні очікуємо перші кредити від державних банків. У сумі це все є запорукою успішного втілення амбітних планів Укравтодору на 2020» — зазначив Голова Укравтодору Олександр Кубраков.

Серед об’єктів, які реалізовуватимуть протягом року й капітальний ремонт дороги М-01 на ділянці Київ – транспортний вузол Кіпті – протяжністю 80 км, однією з частин проєкту є ділянка дороги в об’їзд м. Бровари. То ж в результаті його реалізації головні транспортні артерії Броварів вдасться розвантажити за рахунок зміни руху транзитного транспорту.

Нагадаємо, 31 жовтня тодішній керівник Державного агентства автомобільних доріг України Славомір Новак та Каміль Алієв, генеральний директор  компанії «AzVirt» LLC(Азербайджанська Республіка), підписали контракт на капітальний ремонт дороги М-01 на ділянці Київ – транспортний вузол Кіпті – протяжністю 80 км.

Загальна вартість контракту 131,55 млн євро (без ПДВ). Термін виконання робіт – 730 днів.

Капітальний ремонт траси М-01 виконується за рахунок кредитних коштів  Європейського банку реконструкції та розвитку та Європейського інвестиційного банку. Якість робіт контролює незалежний консультант FIDIC корейської компанії Dongsung Engineering CO., LTD. За інформацією Укравтодору роботи будуть здійснюватися лише за тих погодних умов, за яких дозволено відповідно до технологій.

Ремонтні роботи буде проводити підрядна організація «AzVirt» LLC на трьох ділянках М-01:

Лот 1 км 18+730 – км 37+000 (об’їзна м. Бровари), вартість 31 196 256,88 євро без ПДВ;
Лот 2 км 37+000 – км 61+160 (між крайнім пунктом обходу м. Бровари та кордоном Київської та Чернігівської областей), 47 052 793,57 євро без ПДВ;
Лот 3 км 61+160 – км 98+800 (між кордоном Київської та Чернігівської областей та ТВ. Кіпті), 53 308 578,86 євро без ПДВ.

У межах реалізації проєкту з капітального ремонту дороги М-01 на ділянці від Києва до транспортного вузла Кіпті, включаючи об’їзну дорогу м. Бровари буде відновлено та посилено дорожнє покриття, відремонтовано існуючі шляхопроводи, встановлено нові дорожні знаки а також влаштовано зовнішнє освітлення.

Станом на вересень 2019 року роботи велись на під’їздах до с. Семиполки на ділянці (км 47+500 до км 52+500) та в районі виробничої бази. Такий пріоритет у початку робіт Укравтодор пояснив рішенням підрядної організації. Зимове утримання дороги до початку робіт – це також зона відповідальності іноземного підрядника.

Після проведеного у вересні 2019 року інспектування виробницих баз підрядників Держагенство автомобільних доріг повідомило про те, що ресурсне забезпечення проєкту на достатньому рівні: вся техніка нова, у достатній кількості, матеріалами забезпечено на 100%.

На світлинах Укравтодору інспектування готовності підрядної організації до проведення капітального ремонту у вересні 2019 року. Для збільшення фото написніть на ньому.

Читайте також:

Розпочато ремонт траси Київ-Чернігів, включаючи Об’їзну Броварів, – «Укравтодор»

Головне фото тематичне – з мережі інтернет, фото та інфогафіка – Укравтодор

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Джерело: Трибуна – Бровари