Броварська лікарня закупить понад 300 ПЛРтестів | Трибуна

image
21 Вересня 2020, 20:04
Поділитися:

Броварська багатопрофільна клінічна лікарня проводить перемовини із ТОВ «Емпіріка» щодо закупівлі картриджів для ПЛРтестування. Про це «Трибуні» розповіли у керівництві ББКЛ. Гроші на закіпівлю виділили під час останньої позачергової сесії Броварської міської ради, в п’ятницю.

Як зазначила заступниця директора лікарні з економічних питань Тетяна Щербак, наразі відбуваються перемовини з ТОВ «Емпіріка» щодо зменшення ціни на закупівлю 312 шт картриджів, позаяк  фірма змінила розцінки в бік зростання. Тепер картридж для ПЛР-тестування коштує 1 350 грн.

Зі слів Тетяни Щербак, лише ця фірма має картриджі, які підходять для їхнього ПЛРапарату. Загальна сума закупівлі має скласти 421 200 грн.

Тому, як зазначає представниця лікарні, охочим зробити ПЛРтестування за направленням лікаря доведеться зачекати закінчення премовин та підписання договору. Водночас для лікування хворих на коронавірус у стаціонарі лікарня має достатньо тестів. Їх закупили за кошти Національної служби здоров’я України.

Для тих, хто бажає зробити обстеження на COVID-19 без направлення лікаря, придбано окремо картриджі за кошти спецфонду лікарні. На сьогодні таке тестування коштує 750 грн. Також за 300 грн у лікарні можна зробити тестування на коронавірус ІФА (імуноферментний аналіз), зазначають у ББКЛ.

Нагадаємо, минулої п’ятниці на позачерговому засіданні Броварської міської ради депутати виділили 450 тис. грн на закупівлю тесткатриджів для виявлення РНК COVID-19 методом ПЛР Convergys. Також обранці додали фінансування на потреби інсулінозалежних, передбачили кошти на закупівлю гастроскопу в дитячу лікарню та збільшили обсяг програми боротьби з коронавірусом.

Читайте також

Через COVID-19 у Броварах закрили 15 класів і 12 підгрупДепутати не підтримали кредитування добудови початкової школи № 10 та вул. Симоненка Спроба №2. Кредит на школу і дорогу: 22 вересня – позачергова сесія міської ради

Джерело: Трибуна – Бровари