Броварська фракція «ДемАльянсу»: статки, робота і життя депутатів. Частина ІI

image
27 Вересня 2019, 19:32
Поділитися:

Партія Демократичного альянсу вперше потрапила до Броварської міської ради після останніх місцевих виборів – у 2015 році. З того часу відбулось багато подій. Після всіх перетурбацій, на цей момент у складі фракції перебувають троє: очільник Олег Берестовий, «рядові» обранці Сергій Іллюхін і Андрій Саук. Проаналізувавши декларації, у цьому матеріалі ми познайомимо читачів із тим, як змінились статки, робота і життя депутатів за останні роки.

Нинішній лідер фракції Олег Берестовий – наймолодший обранець Броварської міської ради. Власне, він був представником і лідером «молодіжки» партії «ДемАльянсу». До списку на виборах 2015 року потрапив як рядовий депутат. Очільником фракції став згодом, після добровільного відходу від справ лідерки Аліни Дяченко.

Читайте також: Броварська фракція «ДемАльянсу»: боротьба за владу і громадські проєкти. Частина І

Олег Берестовий мав свою частку в бізнесі. Він був співпартнером курсів із вивчення англійської під брендом «Моvа». Ця мінішкола діяла в декількох містах, зокрема і в Броварах. Як розповів обранець, бізнес відкрили у вересні 2016 року, однак не так давно він із нього вийшов.

Олег Берестовий разом із другом і компаньйоном Сергієм Антоненком у приміщенні школи “Моvа”. Фото – зі сторінки Олега Берестового на Фейсбуку

Порівнюючи декларації за 2016 – 2018 роки, можна побачити, що саме 2017 року справи в депутата йшли найкраще. Ідеться головно про дохід декларанта, який становив майже 612 тис. грн.

зіставлення декларацій Олега Берестового

Порівняння декларацій Олега Берестового. Згенеровано за допомогою declarations.com.ua

Окрім того, у 2017-му в дружини депутата з’явилась квартира у Львові площею 80,5 кв. м. Як зазначив обранець, її придбали батьки жінки для новоствореної родини.

зіставлення декларацій Олега Берестового

Порівняння наявності нерухомості Олега Берестового за різні роки. Згенеровано за допомогою declarations.com.ua

Схоже саме зі Львовом Олег Берестовий вирішив пов’язати свою подальшу діяльність, що можна прослідкувати за його публічними заявами. В одному з останніх дописів на Фейсбуку він натякнув, що депутатом лишатиметься ще недовго.

Депутат Андрій Саук – експерт із житлово-комунального господарства. Нещодавно він почав працювати в офісі запровадження реформ Мінрегіону. Протягом тривалого часу був головою ОСББ «Симоненка, 2-А» в Броварах, але цього року, як зазначає обранець, офіційно цю посаду залишив.

Саук на екоакції у День Броварів

Андрій Саук на акції проти забруднення повітря в Броварах 21 вересня. Фото – Микола Кожемяко

До 2018 року Андрій Саук працював у банку «Хрещатик». Спочатку – як головний економіст, ідеться в деклараціях за останні роки. Згодом, коли фінансова установа «луснула», – продовжив працювати у фонді гарантування вкладів, – зазначив сам депутат, коментуючи задекларований дохід.

У деклараціях за 2016 – 2018 роки можна побачити, що, так само як в Олега Берестового, Андрій Саук найбільше отримав доходу в 2017 році. Це – понад 287 тис. грн.

зіставлення декларацій Андрія Саука

Порівняння доходів Андрія Саука за різні роки. Згенеровано за допомогою declarations.com.ua

Незмінними за цей час лишилась кількість нерухомості та транспорту: 1 автівка, 1 квартира і 2 земельні ділянки у дружини. Окрім того, декларант зовсім не вказує фінансові збереження. З його слів, гроші в родині не затримуються, тож декларувати тут майже нема чого.

Обранець Сергій Іллюхін зайшов до Броварської міської ради під кінець 2016 року, після виходу звідти Аліни Дяченко. У «ДемАльянсі», станом на 2018 рік, він входить до керівних органів осередку партії Київської області.

Іллюхін спілкується з журналістами

Сергій Іллюхін дає інтерв’ю. Фото – Анастасія Печериця, “Маєш право знати”

Депутат є працівником IT-галузі. За інформацією Сергія Іллюхіна, протягом тривалого часу він працює в мiжнародній компанії з розроблення програмного забезпечення, заснованій у Києві, – «Ciklum». Звідти ж «черпає» свій основний дохід. Зазначимо, він є помітним при порівнянні декларацій обранців.

Найбільший дохід родина мала минулого року – понад 1,8 млн грн –це можна побачити у порівнянні декларацій за 2016 – 2018 роки. Грошових заощаджень у 2016 році – так само більш як 1,8 млн грн. Менше їх стало після витрат у 2017 році.

зіставлення декларацій Сергія Іллюхіна

Порівняння доходів, витрат і грошових активів Сергія Іллюхіна за різні роки. Згенеровано за допомогою declarations.com.ua

Згідно з деклараціями обранця, у 2017 році родина придбала Nissan X-Trail 2016 року випуску за майже 784 тис. грн. У 2018 році – квартиру в Броварах площею 54,8 кв. м за понад 662 тис. грн. А цього літа сім’я стала власником земельної ділянки в місті площею 999 кв. м, яка коштувала 1,8 млн грн.

Зазначимо, що усі троє депутатів протягом останнього часу рідко з’являються на засіданнях комісій і сесій Броварської міської ради. У партії пояснили це тим, що політсила і самі обранці роблять велику кулуарну роботу, яка має успіхи. А от, мовляв, голосування трьома «руками» нічого не вирішує, і результат волевиявлення залежить від рішення контрольованої міським головою більшості.

За тривалими спостереженнями наших журналістів, Сергій Іллюхін, член бюджетної комісії, засідання останнім часом не відвідує взагалі. Андрій Саук на комісію з комунальних питань, до якої він входить, навідується час від часу. Олег Берестовий, учасник гуманітарної комісії, так само відвідує засідання зрідка.

Згідно з протоколами поіменного голосування п’яти останніх сесій Броварської міської ради, Сергій Іллюхін не був присутній на жодному із засідань. Андрій Саук відвідав дві сесії. А Олег Берестовий – також дві, але частково.

Читайте також:

Головне фото – «ДемАльянс»

Джерело: Трибуна Бровари