Броварська «Батьківщина»: надійна опора місцевої влади. Частина ІІ | Трибуна

image
13 Лютого 2020, 20:40
Поділитися:

Політична команда ВО «Батьківщина» в міській владі хоч і не є багаточисельною, та встигає проявляти активність і в міських справах, і в загальнодержавних. Партійці визнають, що питання ринку землі та зниження ціни на газ не знаходять активного відгуку в броварців, тож мають у своєму активі багато інших «добрих справ» для міста. Особливу увагу протягом каденції  депутати від «Батьківщини» приділяли мікрорайону Торгмаш.

Борис Дудко: голова місцевого осередку БЮТ та майже професійний депутат

Борис Дудко очолює в міський раді «комунальну» комісію, яка опікується питаннями ЖКГ та комунальної власності. Як голова має майже 100% відвідуваність комісії, особисто виїжджає у спірних питаннях щодо списання або передачі комунального майна. Втім, роботу комісії навряд чи можна назвати ефективною, позаяк суттєвих пропозиції щодо покращання стану ЖКГ, комунальних підприємств або прийняття об’єктів (мереж) у комунальну власність, комісією не напрацьовано. Як голова комісії також є членом численних робочих груп та профільних комісій, зокрема,  робочої групи із боротьби з підтопленням.

Броварська «Батьківщина»: надійна опора місцевої влади. Частина І

Борис Дудко проводить комунальну комісію

Як відомо, ВО «Батьківщина» протягом багатьох років має послідовну позицію щодо безкінечного продовження мораторію на продаж земель сільськогосподарського призначення та зниження цін на газ. За ініціативи Бориса Дудка Броварська міська рада в жовтні 2019 року направила звернення до центральних органів влади щодо продовження мораторію на продаж землі. А ось ініціатива подання звернення  щодо зниження ціни на газ у лютому 2019 року міська рада не підтримала.  Але це не заважає Борису Дудку разом із однопартійцями регулярно брати участь у мітингах ВО «Батьківщина» з цих та інших політичних питань: практично всі фото сайту місцевого осередку – про участь команди в політичних «протестах».

Борис Дудко

На одному з мітингів під стінами Верховної Ради України

Земля від «зе» до «я»: або «підЗЕмелля» українського мораторію

Саме місцевим осередком БЮТу  підготовлено виступ Юлії Тимошенко в рамках передвиборчого туру президентських виборів у березні 2019 року, що стало масштабною політичною подією в Броварах.

Борис Дудко

Борис Дудко під час агітації в Броварах. Літо  2019 р.

Юлія Тимошенко в Броварах порівняла нинішні часи з Голодомором – ФОТОРЕПОРТАЖ 

Борису Дудку вдалося «поставити крапку» в численних спробах протягом каденції створити «Муніципальну Варту»: саме він став автором подання, яке переконало депутатів у економічній недоцільності створення ще одного комунального підприємства.

З десяток охоронних структур та громадських формувань: чи варто витрачатися на «варту»? 
«Проект «Муніципальна варта»: і мертвим, і живим і ненародженим КП присвячується 

Депутат активно переймається справами мікрорайону «Торгмаш». Зокрема за його сприяння в рамках обласної програми «Київщина спортивна» збудовано спортивний майданчик на вул. О. Онікієнка, 8, а біля майданчика встановлено тренажери для силових занять. Також спроєктований поки що єдиний сквер у цьому мікрорайоні біля будинків на вул. С. Москаленка, 2, 4, 6.

На Торгмаші відкрився спортивний осередок. Без громадського туалету 

Також через численні скарги мешканців навколишніх будинків на одному з останніх засідань «комунальної» комісії  Борис Дудко порушував питання знесення старої будівлі дитсадка «Соколик» на вул. Москаленка.

Заслугою міського осередку БЮТ стало встановлення світлофора на Об’їзній дорозі з боку мікрорайону Торгмаш та військової частини – з іншого боку. А заслугою самого Бориса Дудка – відновлення роботи 8 колонок води у дворах Торгмашу, після чого ця  ініціатива поширилася на все місто.

Родина та статки

Родина складається з дружини та двох синів, а місце роботи депутат не змінював протягом усієї каденції. Своїм основним місцем роботи Борис Дудко вказує посаду головного інженера в ТОВ «Ангар-сервіс 777». За даними реєстрів, підприємство працює з 2008 року, є платником ПДВ, основний вид діяльності – «складське господарство». Підприємство згадується в кримінальній справі, пов’язаній із ТОВ «Терра-Енерго» як таке, що могло брати участь у фіктивних операціях із метою зменшення нарахувань ПДВ цьому фігуранту кримінальних справ. Але робота в підприємстві великих статків депутату не приносить: єдиним доходом родини він вказує зарплату на рівні мінімальної –  46,9 тис.грн у 2018 році.

Родина володіє будинком площею 50 м.кв та квартирою площею 70 м.кв у Броварах, ділянками в 1100 м.кв у Рожнах та 600 м.кв  – у Богданівці Броварського району. В 2018 році в декларації з’явився об’єкт незавершеного будівництва – будинок площею в 130 м.кв у Рожнах. Також депутат разом із дружиною володіє в Броварах  земельною ділянкою 27000 м.кв (ймовірно, для розміщення складського господарства).

Перелік рухомого майна – транспортних засобів – вражає: родина володіє 4-ма авто однієї марки DAEWOO LANOS 2003 року випуску та 3-ма автобусами марки «Богдан» того ж року. Також є ГАЗ-24 1980 року випуску та HONDA CRV 2008 року.

Андрій Тютюнник: майже непомітний депутат

На відміну від свого активного колеги по фракції Бориса Дудка, Андрій Тютюнник не має жодного виступу а ні на земельній комісії, до складу якої він входить, а ні на сесіях міської ради. Депутату вдалося стати настільки непомітним, що інформації про нього немає навіть на офіційному сайті Броварської міської ради. З інформації в ЗМІ, Андрій Тютюнник є уродженцем м. Трускавець, нині мешкає в Броварах, є членом політичної партії «Батьківщина». Вищу освіту отримав у Київському університеті харчових технологій, а протягом каденції працює старшим продавцем у місцевому будівельному супермаркеті ТОВ «Епіцентр-К».

Хоча депутат має непогану відвідуваність сесій та профільної комісії, але депутатську активність проявляє переважно на своєму окрузі й виключно  щодо ремонтів та благоустрою за рахунок бюджетних коштів. За словами голови осередку Бориса Дудка, Андрій Тютюнник також бере активну участь у заходах партії.

Тютюнник

Андрій Тютюнник

У своєму звіті за 2018 рік депутат повідомляє про «високу місію» міської ради та про ремонти на окрузі, в основному, в стадії проєктування.

Родина та статки

Родина депутата складається з дружини та двох дітей, які народилися в 2017 році. Усі мешкають у квартирі площею 53,7 м.кв, яка належить дружині депутата. Транспортних засобів родина не має. Як дохід депутат зазначає зарплату, яку він отримує в ТОВ «Епіцентр-К»  – 207 тис.грн у 2018 році. Дружина отримувала соціальну допомогу в зв’язку з народженням дітей. Також депутат вказав у декларації подарунки від батька у грошовій та не грошовій формах.

Ангеліна Козлова

Фото – авторки, зі сторінки БЮТу в FB та сайту БМР

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Джерело: Трибуна – Бровари