Броварчанин Олег Іваненко проплив Ла-Манш та встановив світовий рекорд (ВІДЕО)

image
2 Серпня 2019, 14:20
Поділитися:

Броварчанин Олег Іваненко – депутат Київської обласної ради, паралімпієць та рекордсмен відомий на всю Україну, (після отриманої в юності травми, змушений пересуватися виключно на інвалідному візку), пропливши 62 кілометри за 18 годин Ла-Маншем – встановив рекорд.
Видання «AT BROVARY» повідомляло, що Олег Валерійович прибув до Англії для встановлення рекорду відразу після виборів, але змушений був, як то кажуть «палити бамбук» через несприятливі погодні умови. В усьому потрібно було розглянути плюси, тому броварчанин зі своєю командою відвідали цікаві місця, сходили на риболовлю (правда замість риби ловили крабів та омарів) та просто поспостерігали за життям та традиціями англійців.
Минає тиждень, а погодні умови не покращувались. Сильний вітер, дощ та низька температура змусила хвилюватись не тільки Олега з командою, але і всю Україну, яка чекала на черговий рекорд Олега Іваненка.

 
– Друзі! Рішення прийнято! 1 серпня в 9-00 за Гринвічем (12-00 за київським часом) стартую підкорювати Ла-Манш. Мушу визнати, що погода не особливо сприятлива, але далі буде ще гірше. (Зараз така як на фото)
У момент старту метеорологи обіцяють температуру повітря +18, води +17, а висоту хвилі вже не півтора метра, як було напередодні, а всього лише метр. Тому йду на рекорд! Вірю, що ви всі мене підтримуєте! А це означає, що перемога обов’язково буде за нами! Слава Україні!
– написав на своїй сторінці броварчанин в останній день липня.
І таки дійсно, наступного дня відбувся довгоочікуваний старт.

Що планувалось? Планувалось, що Олег Іваненко за 24 години на плаву подолає Ла-Манш ( а це 32 км по прямій – прим. авт.) з англійського берега до французького. Весь час поруч на судні буде поруч перебувати команда спортсмена.

І все почалося згідно задуманому плану. Рівно о 12:00 за київським часом Олег стартував. Його команда, яка увесь час перебувала поруч на англійському судні весь час спостерігала за станом здоров’я броварчанина та, навіть, вела на сторінці рекордсмена відео та фото звіти.

Також кожен бажаючий, у кого був доступ до мережі інтернет, міг в режимі онлайн спостерігати за місцезнаходження англійського судна.

Вже після декількох годин можна було спостерігати значне відхилення від маршруту. Вітер та сильна течія відносила Олега не до Франції, а до берегів Нідерландів.

 

Коли вітер вчухав, а течія ослаблювала, Олег намагався вийти на старий маршрут, але ж при цьому губився і час, і збільшувалась відстань маршруту.

В цей час вже майже вся країна не просто спостерігала за Олегом Іваненко, а, тримаючи кулаки, переживала за людину, яка вже декілька годин пливла серед Ла-Маншевської протоки. Дякуючи команді броварчанина, яка весь час намагалась на сторінці Олега закинути свіженьки фото та відео, було відомо, що Олег Іваненко почуває себе не просто добре, але і по бойовому налаштованим.

І ось сьогодні, 2-го серпня, після 18-ти годинного запливу просторами Ла-Маншу, Олег Іваненко повідомив, що рекорд побито!

– Друзі! Вітаю вас з нашою спільною перемогою! Є рекорд Світу! Ла-Манш підкорений! І можна сказати, що навіть двічі. За 18 годин безперервного запливу я подолав 62 кілометри. А це майже в два рази більше ніж передбачалося, якби ми пливли по прямому курсу. Але через сильні течії і вітер довелося йти галсами. Звідси і вийшла така збільшена протяжність запливу. До ночі температура повітря впала майже до +12, піднявся сильний вітер і пішли хвилі.

Але я плив. Однак навіть при такій протяжності нашого шляху до французького берега ми не допливли всього 8 кілометрів. Почався відплив і ми потрапили в сильну течію, яку навіть супер підготовлений параліпіец подолати не зможе. Тому було прийнято непросте для мене рішення повертатися в англійський порт.
Дякую вам всім за підтримку! Вона мені давала сили. 
І ми разом ПЕРЕМОГЛИ! СЛАВА УКРАЇНІ!


P.S. Прошу пробачити, що змусив вас трохи понервувати цієї ночі. Не дивлячись на те, що було холодно, мені і нашій команді було дуже «жарко» і не до того щоб викладати інформацію. Не витримувала навіть техніка. Але ми вистояли. Хочу вас заспокоїти – зі мною все добре. А тепер всій нашій команді треба відпочити і відновити сили. Всі подробиці наших пригод розповім вже вдома, – написав на своїй сторінці броварчанин та багатократний рекордсмен Олег Іваненко.

Видання «AT BROVARY» вітає Олега Валерійовича Іваненка з новим рекордом та бажає не зупинятись та бути прикладом для інших.
Чекаємо на Батьківщині…

Джерело: https://atbrovary.org RSS feed