Броварчанин Артем Вишняк – один із тих, хто тримає оборону на Азовсталі – Трибуна

image
13 Травня 2022, 15:57
Поділитися:

У своєму матеріалі “Обличчя Азов. Сталі” Історії про захисників Маріуполя” журналісти Української правди розповідають історії 8 воїнів, які тримають оборону Маріуполя. Серед них є й історія броварчанина Артема Вишняка.

Дніпро, Київ, Полтава, Донецьк, Волинь, Маріуполь, Бровари – на рубежах “Азовсталі” б’ються воїни з усієї України. Які вони, воїни з “Азовсталі”, розповіли їхні найрідніші люди – дружини та мами. Про Артема Вишняка з Броварів розповіла його мама.

Сьогодні Артему 21, і він один із воїнів “зі сталі”.

Воїн родом із Броварів, навчався в  Київському коледжі зв’язку на економіста.

Із усіх дисциплін найбільше любив історію України. Захищати та допомагати тим, хто цього потребує – за таким принципом виховувався та зростав майбутній воїн.

Тому з дитинства він не оминав жодного голодного котика чи собаку – кожного потрібно нагодувати, обійняти та врятувати.

“Він дуже любить тварин, завжди допоможе, якщо бачить, що голодні, сам не з’їсть, але їх нагодує. Колись побачив стрижа з підбитим крилом, викликав таксі, взяв пташку і повіз до ветеринара. Також завжди допомагав людям, якщо бачив, що потрібна медична допомога, знав, як саме її надавати і викликав швидку”, – розповідає мати Тетяна.

Артем із дитинства не терпить несправедливості. Тому активно слідкував за подіями Революції гідності, займався громадською діяльністю, поки чекав на повноліття, щоби вступити до лав полку “Азов” і захищати Україну.

Артем Вишняк, Азовсталь

(Натисніть задля збільшення)

“Він ще в 2014-му, як тільки вступив до коледжу, знав, що піде в полк “Азов”. Саме до полку потрапив у вересні 2019-го року, пройшов КМБ (курси молодого бійця) й отримав омріяний шеврон. Так і став солдатом”, – розповідає мати Артема Тетяна.

“Про війну зараз син розповідає неохоче. Майже нічого від нього дізнатися не можу. Знає, що я хвилююся, тому нічого страшного не розповідає. Син – це моє все. Говорить, що він готовий покласти своє життя за цю землю. Але я до цього не готова!”, –  каже мати.

Читайте також

Броварщина подякувала своїм захисникам: у Літках вшанували бійців тероборони і добровольців
36-та річниця Чорнобильської трагедії: на Броварщині вшанували подвиг ліквідаторів аварії. ФОТО
«Мріємо ніколи не розлучатися», – у Броварах «розписалася» чергова пара. ФОТО, ВІДЕО
У Німеччині броварчанка організувала випікання пасок та великодній фестиваль
«Наші ЗСУ – неймовірні. Ми надихаємося їх мужністю і просто не маємо права нічого не робити», – Олег Іваненко
«Піца – універсальна стратегічна страва», – директор мережі піцерій Pizzburg про те, як підтримують наших воїнів

Джерело: Трибуна – Бровари