Броварчани звернулися до президента, щоб присвоїти звання Героя загинувшому на війні земляку

image
5 Травня 2023, 21:03
Поділитися:

Мешканка міста Бровари створила петицію на ім’я президента Володимира Зеленського, ініціювавши посмертне присвоєння звання Героя України своєму батьку, військовослужбовцю ЗСУ Юрію Рубану.

У зверненні до верховного головнокомандуючого зазначається, що 49-річний броварчанин з перших днів війни ніс службу в добровольчих формуваннях територіальної громади «Йожики» та «Варяги».

Пізніше Юрій добровільно долучився до лав ЗСУ, де служив солдатом у 43-ій окремій артилерійській бригаді імені гетьмана Тараса Трясила, займаючи посаду старшого оператора відділення радіоелектронної боротьби з БПЛА.

Броварчани звернулися до президента, щоб присвоїти звання Героя загинувшому на війні земляку, фото-1

Загинув Юрій Рубан в результаті отримання важкого поранення 24-го квітня 2023 року. За словами доньки військовослужбовця, у той день він виконував бойове завдання в околицях міста Бахмут Донецької області.

«Я пишаюся своїм татом, його сміливістю, відважністю та патріотизмом і вважаю, що мій батько, Рубан Юрій Іванович – справжній Герой та заслуговує на найвищу державну нагороду – Герой України (посмертно) із врученням ордену «Золота Зірка»», – написала донька загиблого захисника у зверненні до президента.

Для того, щоб петиція була розглянута главою держави, її повинні підтримати 25 тисяч громадян. Наразі під зверненням Лілії Рубан підписалися 2616 людей.

Читайте також:

У Броварах викрили ділка, який влаштував «бізнес» на ухилянтах

МВС запустило Єдиний реєстр осіб, зниклих безвісти за особливих обставин

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію

Джерело: Новини Броварів – головні і актуальні
новини сьогодні на 4594.com.ua