Броварчани заборгували КП «Броваритепловодоенергія» близько 50 млн грн. Чи стартує вчасно опалювальний сезон? | Трибуна

image
9 Жовтня 2020, 20:30
Поділитися:

Станом на 6 жовтня 2020 року населення Броварського району заборгувало за доставку газу 5 млн грн. Це близько 7% від заборгованості по Київській області. Своєю чергою броварчани заборгували КП «Броваритепловодоенергія» близько 50 млн грн. Чи стартує вчасно опалювальний сезон?

«Ситуація з підготовкою до опалювального сезону є вкрай критичною, адже існуюча заборгованість за доставку газу може перешкодити плановим ремонтним роботам та призвести до зриву опалювального сезону», – цитують на сайті міськради слова технічного директора АТ «Київоблгаз» Руслана Писанки. Директор також зазначає, що сплачуючи за газ, споживач інвестує в свій комфорт, адже плата за розподіл – це не «гроші за труби», як називають, це «необхідні кошти для утримання газового обладнання та мереж, їх осучаснення, виконання капітальних реконструкцій та поточних ремонтів, підтримка належного тиску газу, аби газ був доставлений до кожного споживача».

Також у повідомленні зазначено, що  суттєва частина плати за розподіл газу спрямовується на роботу аварійно-диспетчерської служби «104», яка в режимі 24/7 захищає життя та безпеку всіх користувачів газу, пов’язану з роботою газових пристроїв.

СИТУАЦІЯ В БРОВАРАХ

У Броварах ситуація із заборгованістю також не краща. Згідно з даними, оприлюдненими на сайті КП «Броваритепловодоенергія», станом на 01.09.2020 рік мешканці міста заборгували підприємству близько 50 млн грн:

за послуги централізованого опалення та підігрів води – 38 млн 881 тис. 146 грн 17 коп.За послуги централізованого водопостачання та водовідведення – 9 млн 619 тис. 88 грн 70 коп.За послуги технічного обслуговування внутрішньобудинкових систем теплопостачання – 1 млн 752 тис. 988 грн 53 коп.

Директорка КП «Броваритепловодоенергія»  Оксана Краснощок

Директорка КП «Броваритепловодоенергія» Оксана Краснощок «Трибуні-Броварів» зазначила, що на сьогодні ця заборгованість не вплине на початок опалювального сезону.

Як у комунальному підприємстві борються з боржниками – очільниця КП ситуації не прокоментувала.

Нагадаємо, традиційно початок опалювального сезону в Броварах стартує з 15 жовтня. Як повідомила директорка КП «Броваритепловодоенергія», усе залежатиме від погоди: як тільки температура повітря на вулиці значно знизиться (до + 8) і протримається три дні, вони включать тепло в домівках броварчан.

Фото – Волинь нова та контактний центр міста Києва

Читайте також:

КП «Броваритепловодоенергія»: таємний режим чи «кінці у воду»?

Як українців змусять платити за «комуналку»

В Україні здорожчала електроенергія. Що буде з платіжками?

Підвищення тарифів на електричну енергію з 1 жовтня – фейк, – Міненерго

Джерело: Трибуна – Бровари