Броварчани можуть скористатися послугою безкоштовного вивозу опалого листя та гілля

image
19 Березня 2021, 12:55
Поділитися:

З приходом весни в Броварах частішають випадки пожеж та задимлень внаслідок спалювання опалого листя, рослинних залишків та побутового сміття. При їх згоранні у повітря виділяється велика кількість шкідливих і навіть отруйних речовин, які згубно впливають на стан здоров’я людини.

За рішенням міської влади комунальне підприємство «Бровари-Благоустрій» здійснює безкоштовне вивезення опалого листя, рослинних залишків та гілля. Для замовлення вивезення необхідно зателефонувати до контакт-центру за номерами: (04594) 6-11-11, 067-483-43-68.

Нагадуємо, що згідно зі статтями 16 та 22 Закону України «Про охорону атмосферного повітря» забороняється спалювання опалого листя. Відповідальність за подібне адміністративне правопорушення передбачена статтею 77-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення, якою передбачено штраф від десяти до семидесяти неоподаткованих мінімумів доходів громадян. Крім того, згідно з «Правилами благоустрою міста Бровари» на територіях об’єктів благоустрою зеленого господарства забороняється спалювати суху рослинність, розпалювати багаття, спалювати промислові та побутові відходи, листя, гілки тощо. За подібне адміністративне правопорушення передбачено штраф у розмірі від 20 до 100 неоподаткованих мінімумів доходів громадян.

Броварська міська рада

Читайте також:

В Україні почали діяти нові штрафи за порушення ПДР

В Броварах проходить виставка декоративно-прикладного мистецтва «Подих весни»

Броварські спортсмени стали чемпіонами України з ушу-таолу

Джерело: Новости Броварів