Броварчанка Аліна Акобія стала віце-чемпіонкою Європи з боротьби

image
17 Лютого 2020, 16:51
Поділитися:

Українська борчиня Аліна Акобія з Броварів стала віце-чемпіонкою Європи з боротьби. Про це повідомляється на сайті Броварської міської ради.

У  Римі борчиня програла у фіналі вагової категорії до 57 кілограмів Ґрейс Якоб Буллен із Норвегії, чемпіонці Європи-2017 серед дорослих, триразовій чемпіонці континенту серед юніорів, чемпіонці Старого світу серед молоді до 23-х років, переможниці чемпіонатів світу і Європи серед кадетів. Аліна впродовж усієї сутички намагалася пройти суперниці в ноги і навіть повела в рахунку, змусивши суперницю вийти за межі килима.

Але міцна фізично Буллен відігралася і отримала перевагу, перевівши опонентку в партер і виконавши накат. У другому періоді норвежка розвинула свій успіх і виграла 6:1. Причому останніх півхвилини українка з усіх сил намагалася не дати дотиснути себе і не програти чисто. Із цим завданням Аліна впоралася, що робить їй честь.

Цікаво, що всі три сутички на шляху до фіналу – в італійки Аріанни Кар’єрі, шведки Сари Ліндборґ і росіянки Марини Симонян – Аліна Акобія виграла на туше.

Треба сказати, що срібло вихованки Олександра Кутакова до певної міри є сюрпризом. Річ у тім, що Аліна вперше боролася на офіційних змаганнях  серед дорослих.

Джерело: https://atbrovary.org RSS feed