Брати Клички відкрили оновлений легкоатлетичний манеж на Березняках

image
4 Грудня 2019, 18:20
Поділитися:

Мер Києва Віталій Кличко, разом із братом Володимиром, відкрили після реконструкції легкоатлетичний манеж Київської міської школи вищої спортивної майстерності, що на Березняках. 

Про це повідомили у пресслужбі мера.

Після реконструкції на території манежу з’явився сучасний зал з трибунами на 300 місць, тренувальні зали, зокрема з біговими доріжками. Є майданчик для стрибків у довжину, а також зали для боксу, настільного тенісу та вільної боротьби, нові роздягальні та душові.

Для манежу закупили понад 1,3 тис. одиниць професійного спортивного обладнання, виготовленого в Україні, Європі та США.

Вмонтовані у покриття манежу датчики підраховують кола під час бігу на 3 – 5 км. Також є система фіксації фальстарту та фотофінішу, яка дозволяє відстежувати результати великої кількості учасників змагань. На інформаційні табло автоматично виводиться результат змагань.

Будівля манежу є енергоощадною та має сучасні системи вентиляції та опалення. Створені умови і для комфортного пересування людей з інвалідністю. Здійснили і благоустрій території навколо спортивного приміщення.

– Цей спортивний об’єкт стане однією з найкращих тренувальних баз в Україні. Ми поспілкувалися зі спортсменами – всі задоволені. За рівнем оснащення легкоатлетичний манеж на Березняках може претендувати на сертифікацію для проведення національних та міжнародних змагань. Переконаний, в цій будівлі буде дуже багато спортивних досягнень, що підніматимуть нашу країну ще на вищий рівень, сказав мер Києва.

Володимир Кличко, разом із мером, оглянув зали манежу, де вже тренуються спортсмени. І зіграв партію в настільний теніс. Він зазначив, що можливість тренуватися в таких умовах мотивує займатися спортом і досягати високих результатів. 

У оновленому манежі вже тренуються олімпійці, члени національних збірних, відомі легкоатлети, борці. Але доступ до манежу матимуть і школярі та всі активні кияни, які займаються фітнесом, оздоровчою фізкультурою та любительським спортом.

Манеж працює з 6 до 22 години.

Фото пресслужби мера

«Вечірній Київ» завжди поруч – в Telegram і Facebook!

Джерело: Вечірній Київ