Братчики Корчинського, які атакували Ірпінську міську раду, виявились провокаторами та прихильниками “русского мира”

image
21 Травня 2019, 15:47
Поділитися:

Дата публикации: 21 мая 2019.

На День вишиванки у Ірпені Київської області немісцеві прихильники “русского мира” влаштували провокацію.

Активістами та представниками певної політичної партії назвали у своїх сюжетах провокаторів Корчинського опозиційні до місцевої Ірпінської влади медіа.

В Ірпінь.ОНЛАЙН, яке належить бізнесмену та колишньому соратнику екс-мера Володимира Карплюка Олексію Зіневичу, та яке раніше визнало упередженість своїх матеріалів, взагалі назвали цих радикально налаштованих людей громадою міста.

В телесюжеті ІА “Погляд”, який також належить Олексію Зіневичу, лише декілька фраз про чиновників-корупціонерів, телеканал не транслює частину виступу, де Олексій Середюк, член політичної партії “Братство”, розповідає про “сепаратистський шабаш в Ірпені” і про те, як в приміщення міської ради заносять російськи прапори та російську символіку. Більше того, ця людина прямо стверджує, що “сепарська мерія спонсорує сепарський рух і передає кошти на схід на боротьбу проти України”.

Такий монтаж не випадковий, очевидно, спрацював ексцес виконавця і Олексій Середюк почав нести відверту маячню, яку не сприйняв навіть опозиційний до міської влади канал.

Ще одне видання, яке називає себе громадським, Портал Ірпеня називає цих людей місцевими активістами, цей факт вони начебто з’ясували.

Наводяться і вимоги цих начебто “місцевих активістів” до влади Ірпеня, серед яких зазначено вимогу визнати факти сепаратизму. Повідомлення про спробу затримання сепаратистів-корупціонерів активно схвалюють деякі місцеві інтернет-активісти.

В Ірпені із сепаратизмом у місцевій владі вирішили боротися прихильники “русского мира”

Як виявилось, люди, причетні до провокації у міськраді, не тількі не мають жодного відношення до громади міста Ірпеня Київської області, а й є давнімі прихильниками “русского мира”.

Ще 2016 року журналіст Денис Казанський у своєму дописі на фейсбук зазначав, що Олексій Середюк, член політичної партії “Братство”, який і збирався здійснити затримання у Ірпені, є прихильником російського фашиста Дугіна, в таборах якого проходили вишкіл майбутні бійці так званої “ДНР”.

На сайті праворадикальної російської організації “Евразийский союз молодежи” можна знайти статтю, де “Братство” в особі Олексія Середюка назване “братьями, которые теперь работают с нами”. Згодом координатори “Евразийский союз молодежи” у місті Донецьк стануть чиновниками так званої “ДНР”.

Організація “Евразийский союз молодежи”, яку очолює неофашист Дугін, завжди закликала до знищення України як держави. У 2007 році її активісти, можливо і сам Олексій Середюк, знищили український герб, який було встановлено на Говерлі. Саму Говерлу члени “Евразийский союз молодежи” на своєму сайті почали називати “пик Сталина”.

Вимоги до Ірпінської міської ради, згідно продемонстрованого документу, висунули також дві громадські організації – ГО “Невідомий патріот” та ГО “Традиція і порядок”. Ці організації жодного відношення не мають до громади міста Ірпеня.

Немісцеві ультраправі провокатори в Ірпені

Громадська організація “Невідомий патріот” зареєстрована у Дніпровському районі міста Києва, серед засновників цієї організації Вікторія Заверуха, яку підозрюють у пограбуванні АЗС у травні 2015 року. Тоді при спробі затримання грбіжників в результаті перестрілки загинуло двоє правоохоронців. Членів ГО “Невідомий патріот” пов’язують із нападом на журналісток телеканалу NewsOne Дарину Білеру та Анастасію Пшеничну, а 31 жовтня 2018 року близько 50 осіб, в тому числі членів ГО “Невідомий патріот”, були затримані у Києві з газовими балончиками, палицями та балаклавами.

Громадська організація “Традиція і порядок”, яка також фігурує у вимогах до міської ради, має праворадикальні погляди та відома своєю жорсткою позицією по відношеннюдо до ЛГБТ спільноти, у червні 2018 лідера консервативного руху “Традиція і порядок” Богдана Ходаковського затримували саме через це.

Богдан Ходаковський – виходець із Братства Корчинського, був лідером організаціі “Реванш”, які 14 жовтня 2014 р ходили колоною, одягнені в чорні рубашки.

Крім того, “Реванш” мав знамена із зображенням черепа з кинджалом в зубах (за повною аналогією із італійськими чорносорочниками Муссоліні.

Потім Ходаковьский змінив імідж, і “Реванш” перетворюється на ГО “Традиція і Порядок”, яка після числених провокацій дістанеться і міста Ірпеня.

Таким чином, складається враження, що певні опозиційно налаштовані до місцевої влади сили не гребують навіть допомогою праворадикальних неофашистських організацій та прихильників “русского мира” для влаштування відвертих провокацій та фільмування відповідних репортажів, в тому числі і для російського телебачення.

Не секрет, що подібні ультраправі організації часто виступають учасниками корпоративних скандалів, захищають чи атакують будівельні майданчики та є платним інструментом для досягнення тактичних політичних цілей. Але схвалюючи такі організації, аплодуючи прихильникам “русского мира”, які цинічно називають когось сепаратистом, називаючи їх місцевими активістами, а їх вимоги – вимогами громади міста – жителі Ірпеня, журналісти місцевих видань, справжні місцеві громадські активісти дискредитують себе як місцеву громаду. 

Джерело: МИСТОИНФОРМ