Бориспіль знову не сортує відходи і оголосить новий конкурс

image
17 Лютого 2020, 18:49
Поділитися:

Минулого тижня з дворів багатоквартирних будинків Борисполя забрали контейнери для роздільного збору пластику, картону, скла тощо.

Містяни в соцмережах нарікають, що звикли до сортування, а тепер змушені знову кидати сміття в загальні баки. Чому зникли контейнери та чи продовжить Бориспіль сортувати відходи, дізнавалися «Вісті».

Сміттєві контейнери для роздільного збору були встановлені у Борисполі столичною компанією «ЕКО-СТОК» у 2018 році. Тоді підприємство виграло конкурс, оголошений виконкомом, згідно якого ТОВ «Компанія ЕКО-СТОК» стала виконавцем послуг із вивезення побутових відходів (папір та картон, полімери, скло) у Борисполі терміном на п’ять років (було укладено договір). Компанія за власний кошт придбала та встановила спеціальні контейнери. Послуга з вивезення була безкоштовною — компанія планувала покривати транспортні та інші витрати за рахунок утилізації вторинної переробки «корисних» відходів.

Секретар міської ради Ярослав Годунок у Фейсбук озвучив інформацію про те, що компанія не виконувала зобов’язання за договором, невчасно забирала сміття, тому договір із нею було розірвано.

Еко-активісти мають інший погляд. Вони повідомляли, що Бориспіль є невигідним та збитковим для компанії, оскільки баки часто використовувалися не за призначенням: споживачі кидали туди непотріб, що не підлягає переробці. Крім того, не всі бориспільці обізнані з правилами утилізації пластику та картону (їх необхідно кидати в баки у зім’ятому вигляді), через що баки швидко переповнювалися.

Начальник головного управління ЖКГ В’ячеслав Толкач у коментарі «Вістям» підтвердив інформацію про те, що договір з ЕКО-СТОК розірвано. За його словами, компанія з технічних причин не змогла забезпечити належною кількістю контейнерів навіть половину міста. Крім того, ЕКО-СТОК забажав доплати за вивезення відходів через збитковість, тоді як договором передбачено, що ця послуга є безкоштовною для міста.

В’ячеслав Толкач повідомив, що днями буде оголошено відкритий конкурс. За його даними, є багато організацій, що займаються вивезенням сортованих відходів, тож місто розгляне усі існуючі пропозиції.

Нагадаємо, у місті також діє громадська ініціатива «ЕкоБор». На період відсутності у Борисполі контейнерів для роздільного збору сміття люди можуть привозити відсортовані відходи на станцію ЕкоБору за адресою: пров. Меблевий, 42 (поряд із парковкою АТАСС-Бориспіль). Сортувальна станція працює в суботу з 13.00 до 15.00.

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

Джерело: Газета «ВІСТІ» – Бориспіль. Новини. Інформація. Реклама