Бориспіль зареєстрував комунальне некомерційне підприємство «Бориспільський стоматологічний центр»

image
12 Грудня 2019, 12:19
Поділитися:

Стоматологічне відділення «випало» із медичної реформи, тому Бориспіль зареєстрував комунальне некомерційне підприємство «Бориспільський стоматологічний центр» на початку грудня 2019 року.

Місце прописки міської стоматології незмінне — Київський Шлях, 24 (раніше це була структура колишньої ЦРЛ). Держава не планує платити стоматологам за надані послуги, тому лікування буде платним, але за собівартостю — некомерційне підприємство прибутку отримувати не може.

Виконавчий комітет міськради 9 грудня підтримав питання «Про схвалення Програми розвитку комунального некомерційного підприємства «Бориспільський стоматологічний центр» Бориспільської міської ради Київської області на 2020-2022 роки».

Заступник міського голови Людмила Пасенко, коментуючи питання, зазначила, що програма розвитку, на яку планується виділити майже 15 млн грн, передбачає капітальний ремонт приміщення (будівельні роботи, благоустрій, пожежна сигналізація, комп’ютеризація, закупівля обладнання). Нині очікують на експертний звіт.

Також закладаються кошти на відшкодування вартості комунальних послуг (320 тис. грн) — згідно із законом ці витрати лягають на засновника підприємства. Також передбачено 500 тис. грн для відшкодування витрат на стоматологічні послуги пільговим категоріям.

Ситуація в районі. Головний лікар ББЛІЛ Олександр Щур, який є членом виконавчого комітету міськради, повідомив, що районна стоматологія тепер базуватиметься у селах району. Амбулаторії передані сільським радам. Лікарям, які працювали у стоматкабінетах в районних амбулаторіях, рекомендовано відкрити ФОПи, отримати ліцензії і вони зможуть отримати право оренди кабінету за мінімальні кошти.

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

Джерело: Газета «ВІСТІ» – Бориспіль. Новини. Інформація. Реклама