Бориспіль виділив на оздоровлення дітей 500 тис. грн

image
11 Травня 2019, 12:08
Поділитися:

10 травня заступник міського голови Людмила Пасенко провела засідання оперативного штабу з питань реалізації міської Програми відпочинку та оздоровлення дітей.

Під час засідання обговорювалися питання: про реалізацію плану заходів щодо організації оздоровлення та відпочинку дітей міста Борисполя у 2019 році, про виділення коштів з міського бюджету на оздоровлення та відпочинок дітей міста в 2019 році, про прогнозовані показники щодо оздоровлення та відпочинку дітей, які потребують особливої уваги та підтримки, у 2019 році, про роботу таборів з денним перебуванням, мовних та тематичних таборів при загальноосвітніх навчальних закладах та про організовані групи дітей на відпочинок та оздоровлення за рахунок батьківських, спонсорських та інших коштів, не заборонених законодавством. Про це повідомляє Виконавчий комітет Бориспільської міської ради.

Людмила Василівна Пасенко зазначила, що виконавчим комітетом Бориспільської міської ради затверджене рішення від 18.03.2019 № 184 «Про порядок направлення дітей міста Борисполя до дитячих закладів оздоровлення та відпочинку» та відповідно міським головою затверджений «План заходів щодо організації відпочинку та оздоровлення дітей у 2019 році» від 11.04.2019 № 138-1. У цьому році оздоровлення різних категорій дітей відбувається за рахунок державного, обласного та міського бюджетів.

З міського бюджету на організацію оздоровлення та відпочинку дітей виділено кошти в сумі 500 800 грн, із них:

– 118 800,0 грн на харчування дітей у таборах з денним перебуванням на базі закладів загальної середньої освіти (9 закладів);

– 252 000,0 грн – на закупівлю 38 путівок для оздоровлення дітей, які потребують особливої соціальної уваги та підтримки (переможець тендера – ДП «Санаторій для дітей з батьками «Скадовськ» закритого акціонерного товариства лікувально-оздоровчих закладів профспілок України «Укрпрофздравниця» (Херсонська обл., Скадовський р-н, м. Скадовськ);

– 120 000,0 грн – на оздоровлення 16 вихованців реабілітаційної установи змішаного типу для інвалідів та дітей-інвалідів «Наш дім»;

– 10 000 грн – на організацію супроводу груп дітей.

Станом на 10.05.2019 року за кошти обласного бюджету оздоровлено 11 дітей, які потребують особливої уваги та підтримки. Також 20 дітей оздоровлено через КНП «Бориспільський міський центр первинної медико-санітарної допомоги» та КНП БРР «Бориспільська багатопрофільна лікарня інтенсивного лікування».

У літні місяці плануються три заїзди дітей на відпочинок до ДП «Санаторій для дітей з батьками «Скадовськ» (24.06. – 07.07., 08.07. – 21.07., 22.07. – 04.08.). А міським центром туризму та краєзнавства учнівської молоді заплановані 6 туристичних походів стежками Карпат, Тернопільщини, Житомирщини та Київщини.

Крім того з 27 травня по 13 червня при всіх закладах загальної середньої освіти міста Борисполя діятимуть табори із денним перебуванням та літні мовні табори. Приємно, що цього року Бориспільський академічний ліцей був відібраний для участі у проекті «GoCamp». GoCamp – це новий формат пришкільних мовних таборів з поглибленим вивченням англійської (або іншої іноземної за домовленістю) мови із залученням іноземного волонтера. Тож наші учні матимуть гарну нагоду поглибити свої знання з англійської.

20 травня члени штабу планують здійснити об’їзд закладів освіти та перевірити готовність харчоблоків до роботи літніх таборів.

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

Джерело: Газета «ВІСТІ» – Бориспіль. Новини. Інформація. Реклама