Бориспільводоканал блекаутів не боїться

image
5 Жовтня 2023, 20:58
Поділитися:

Про підготовку до осінньо-зимового періоду та можливих тривалих відключень світла розповіло керівництво КП ВКГ «Бориспільводоканал» у відеоролику, який оприлюднив на своїй Фейсбук сторінці заступник Бориспільського міського голови Віталій Горкун.

«Ми підготовили наші свердловини та мережі до роботи в осінньо-зимовий період. Якщо в країні буде т.зв. блекаут, тобто повністю відсутня електроенергія, ми зможемо забезпечити необхідний обсяг водопостачання для нашого населення», — зазначив Олександр Гануш, керівник КП ВКГ «Бориспільводоканал».

Юрій Нога, інженер з організації та автоматизації виробничих процесів підприємства нагадав про досвід минулого року. За його словами, ніхто не готувався до тривалих відключень світла, але їх вдалося пережити і вода в місті була. 

«Ми впоралися з усіма викликами і на наступний сезон врахували деякі проблеми, що виникали минулої зими. Так, ми встановили автоматичний ввід резерву. Наш основний, перший водозабірний вузол, який дає 73 відсотки водопостачання Борисполя, забезпечений дизель-генератором. У випадку вимкнення світла автоматика спрацьовує впродовж 3-5 секунд, запускає дизель-генератор і переводить живлення водозабірного вузла на нього», — пояснив фахівець. 

За його словами, зможе подаватися вода і у випадку тривалого відключення світла, але для цього треба буде так само забезпечити забір стоків. 

«Основні найбільш потужні насосні станції забезпечені генераторами. Машиністи навчені: якщо їм потрібно відкачати резервуари, вони запустять генератори і відкачають. Для віддалених насосних станцій є пересувний генератор. Бригада електромонтерів теж навчена і працюватиме по затвердженому графіку відкачування насосних станцій. Таким чином, ми гарантуємо, що навіть у найкритичніших ситуаціях вода буде — постійно або по графіку. Щоправда, є одне але. Ми можемо забезпечити тиск приблизно 34 метри, тобто до 5-го поверху вода буде, а далі ні. Дев’ятиповерхівки забезпечені підвищувальними насосними станціями. Але якщо там не буде світла, то вони не будуть працювати, і ми не зможемо забезпечити тиск, достатній для того, щоб вода потрапила на 10-й і вище поверх. У Борисполі є підвищувальні насосні станції, підключені до мереж КП «Бориспільтепломережа». Якщо у них стоїть генератор і в бойлерних працюють насосні станції, в цих будинках вода буде на всіх поверхах», — зазначив Юрій Нога.

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

Джерело: Газета «ВІСТІ» – Бориспіль. Новини. Інформація. Реклама