Бориспіль у смітті: хто винен і що робити

image
5 Березня 2019, 04:16
Поділитися:

Міський голова Борисполя Анатолій Федорчук на плановій нараді 4 березня порушив питання наявності побутових відходів на сміттєвих майданчиках міста. Зокрема, мова йшла про неякісне прибирання сміття працівниками КП «ВУКГ».

«Якщо не вистачає техніки, то озвучуйте — будемо докуповувати, — зазначив Федорчук. — Тепер «ВУКГ» відповідає за прибирання сміттєвих майданчиків, тому ретельніше слід виконувати роботи», — звернувся мер до директора підприємства Володимира Найчука.

Іншою проблемою зі відходами у Борисполі є сміттєві майданчики ОСББ, де мешканці закривають сміттєві баки на ключ, а будівельне сміття складають поряд. Наголошувалося, що така ситуація виникла на вулиці Новопрорізна, сюди жителі міста привозять сміття до накопичених будівельних відходів.
До теми:
Міністерство природи у грудні 2018 року подало на розгляд до ВР проект Закону України «Про управління відходами». Законопроектом передбачено утворення центрального органу виконавчої влади, що реалізовуватиме державну політику у сфері управління відходами та штраф за неналежний їх збут (від 340 грн).
За підрахунками:
За 2018 рік обсяги утворення відходів в Україні склали понад 300 млн. тон, кількість твердих побутових відходів — 52 млн. куб. метрів, з них 90% захоронено на звалищах та полігонах. Із 5,4 тис. сміттєвих полігонів половина не відповідає нормам безпеки. Лише 6% твердих побутових відходів в Україні використовуються як вторинні матеріальні ресурси.

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

Джерело: Газета «ВІСТІ» – Бориспіль. Новини. Інформація. Реклама