Бориспільці віком 60+ ігнорують застереження не виходити з дому

image
18 Березня 2020, 23:39
Поділитися:

Сьогодні, 18 березня, вступили в силу жорсткі карантинні обмеження в Україні в цілому і Борисполі зокрема. Однак «Вісті» переконалися, що міські пенсіонери не бояться загрози коронавірусу, який особливо небезпечний для людей віком 60+.

У місті зранку багато людей  похилого віку спокійно скуплялися у супермаркетах, аптеках, пересувалися громадським транспортом і стояли у чергах за пенсією на пошті й насолоджувалися теплою сонячною погодою. Переважна більшість пенсіонерів без медичних масок і не дотримуються дистанції до 2 м один від одного.

У черзі на пошту, яка витягнулася вздовж  вулиці (до приміщення впускали не більше трьох чоловік), жінки кажуть, що життя триває, потрібно отримати пенсію, щоб пережити карантин і думати, як садити городи.

Вникають риторичні запитання: чи літнє населення міста недостатньо проінформоване щодо інфекційної небезпеки, чи, переживши чималі труднощі у період свого дитинства та юності, вони безстрашно ставляться до інфекції, або ж про них недостатньо дбають їхні рідні.

Нагадуємо, медики переконують: період карантину — найкращий час спілкування з рідними похилого віку через сучасні способи зв’язку. Необхідно переконати їх не виходити з дому та впевнитися, що вони мають номер телефону свого сімейного лікаря, щодня цікавитися станом їхнього здоров’я.

Слід максимально обмежити контакти людей похилого віку із зовнішнім світом, продукти та інші речі першої необхідності доставляти їм до дверей, використовуючи при цьому захисну маску. Це найкраще, що можна зробити для людей 60+. Адже саме ця вікова категорія має найвищий ризик перебігу коронавірусної інфекції та летальних наслідків.

Також не варто збувати про одиноких сусідів та попіклуватися так само і про них. Коронавірус – це, перш за все, тест на людяність.

Бориспільці віком 60+ ігнорують застереження не виходити з домуБориспільці віком 60+ ігнорують застереження не виходити з домуБориспільці віком 60+ ігнорують застереження не виходити з домуБориспільці віком 60+ ігнорують застереження не виходити з домуБориспільці віком 60+ ігнорують застереження не виходити з домуБориспільці віком 60+ ігнорують застереження не виходити з дому
Бориспільці віком 60+ ігнорують застереження не виходити з дому

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

Джерело: Газета «ВІСТІ» – Бориспіль. Новини. Інформація. Реклама