Бориспіль: соцзахист і Ощадбанк не знайшли порозуміння

image
25 Лютого 2020, 18:22
Поділитися:

Отримувачі пільг скаржаться, що управління соцзахисту не нараховує кошти за вивезення сміття.

Про це на апаратній нараді 24 лютого повідомив Бориспільський міський голова Анатолій Федорчук.

Заступник міського голови Людмила Ковальова пояснила, що у безготівковій формі видачі пільг Ощадбанк здійснює перерахунок коштів не за пропорційним принципом (коли за кожну послугу проводився розрахунок в рівних відсотках від суми пільги), а за пріоритетним, коли спочатку проводиться оплата за тепло, газ, електроенергію.

За словами начальника управління соцзахисту Любові Даниленко, непорозуміння між органами соцзахисту і Ощадбанком владнати не вдалося.

«Ми вносимо корегування щоденно, а Ощадбанк – раз на місяць. У нас є пільговики, в яких зміни в їхніх особистих кабінетах не вносяться з листопада. Ми на це вплинути не можемо, така ситуація по всій країні. На кожній селекторній нараді майже всі області порушують ці питання», — зазначила керівник.

Секретар міської ради Ярослав Годунок висловив припущення, що недосконала автоматизована система нараховування і виплати пільг не є випадковою.

«У державі немає грошей, платити нічим, тому все це робиться навмисно», — вважає Годунок.

За словами Даниленко, за попередній тиждень в управлінні соцзахисту було прийнято 520 громадян з питаннями персоніфікованого обліку, зроблено 963 корегування даних.

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

Джерело: Газета «ВІСТІ» – Бориспіль. Новини. Інформація. Реклама