Бориспільщина: спалах кору. Сумніви щодо карантину.

image
18 Березня 2019, 13:44
Поділитися:

Початок передостаннього березневого тижня стартував із новини про різке погіршення ситуації щодо захворюваності на кір у місті Бориспіль та районі. На понеділковій нараді міського голови 18 березня це питання було найгострішим.
Минулого тижня виконавчим комітетом Бориспільської міської ради було проведено засідання комісії техногенного та надзвичайного характеру, на якому головним питанням стало обговорення ситуації із захворюваності на кір у місті та районі. Кількість хворих щотижня збільшується, станом на 11 березня на Бориспільщині виявлено 30 випадків кору, з них — 17 дітей. Станом на 15 березня зареєстровано 60 інфікованих, з них 29 дітей. Так, у міській ЗОШ №% захворіло 6 осіб, НВК «Ліцей «Дизайн-освіта» — 3 учні. Не краща ситуація і в садочках міста: ДНЗ «Світлячок», «Берегиня» — по двоє вихованців підхопили інфекцію. Загалом із усіх хворих на кір дітей щеплення мають лише п’ятеро.
За словами членів комісії ТПНС, оголошувати карантин у навчальних закладах міста, чи говорити про епідемію зарано.

«Жоден карантин не зможе перешкодити розповсюдженню вірусу. Потрібно збирати батьків не щеплених дітей та проводити з ними роз’яснювальну роботу, навчальний процес нехай продовжується», — дійшли такого колективного рішення на засіданні комісії, такий вердикт прозвучав і на нараді 18 березня.

За даними міського центру первинки від початку 2019 року щеплення КПК дітям в1 року зроблено на 15% від необхідної кількості (лише 109 малюків отримали вакцинацію згідно календаря щеплень). Дітей 6 років щеплено на 14,9% (119 осіб), старше шестирічного віку — 150,3% (276 осіб).
Наголошувалося, що наразі у амбулаторії №2 за адресою Київський Шлях, 24 вакцини бельгійського виробництва проти кору достатньо, необхідна лише ініціатива батьків для проведення щеплення своїм дітям.
У Департаменті охорони здоров’я Київської ОДА радять медикам і педагогам на місцях, на Бориспільщині зокрема, у рази активніше проводити профілактичні заходи та роз’яснювальну роботу серед населення щодо необхідності щеплення, бо такої роботи у належній якості не проводилася останні роки по всій Україні.

Джерело: Газета «ВІСТІ» – Бориспіль. Новини. Інформація. Реклама