Бориспільський стоматологічний центр: підсумки року

image
9 Лютого 2024, 06:41
Поділитися:

Ігор Гузар, директор КНП «Бориспільський стоматологічний центр», розповів «Вістям» про те, як живе підприємство, які послуги надає та якими пільгами можна скористатися мешканцям громади.

Досьє: Ігор Гузар
1992 р. — закінчив навчання в Івано-Франківському державному медичному інституті за спеціальністю стоматологія.
1992 р. — проходження інтернатури в Бориспільській центральній районній стоматологічній поліклініці.
1993 р. — лікар-стоматолог, Новоград-Волинська міськрайонна стоматологічна поліклініка.
2000 р. — лікар-стоматолог, Київська клінічна лікарня на залізничному транспорті №3 філії ЦОЗ.
2007-2023 рр. — завідувач стоматологічного відділення, Київська клінічна лікарня на залізничному транспорті №3 філії ЦОЗ.
2022 р. — здобуття другої вищої освіти, Національний університет охорони здоров’я України імені П. Л. Шупика. Магістр з публічного права та адміністрування.
2023-2024 рр. — директор комунального некомерційного підприємства «Бориспільський стоматологічний центр».

— Ігоре Львовичу, скільки пацієнтів відвідало заклад з початку його відкриття?
— Бориспільський стоматологічний центр створено в кінці 2019 року. Повноцінно заклад почав працювати в січні 2020 року. Тому фактично працюємо 4 роки. Протягом 2020 року було прийнято близько 5 тис. пацієнтів. Потім пішла тенденція на збільшення. В 2021 році вже було прийнято 8 тис. пацієнтів. В 2022-му, незважаючи на війну, наші лікарі постійно працювали. За рік прийняли 9800 пацієнтів. А за 2023 рік — 12150 пацієнтів.

Бориспільський  стоматологічний центр:  підсумки року

— Скажіть, чи конкурентоспроможне підприємство?
— Загалом з початку роботи центру всього ми маємо близько 35 тис. пацієнтів. На мою думку, ці цифри можуть вказувати на те, що підприємство є конкурентоспроможним і багато людей цінують саме наших лікарів.

— Які саме послуги надаються вашим центром?
— На сьогодні маємо два корпуси, обидва знаходяться в одній будівлі за адресою Київський Шлях, 24. Є терапевтичне та хірургічне відділення. Надаються послуги з лікування зубів, хірургічна допомога, тобто від простого видалення зубів до видалення кіст, також робимо імплантації. Ми маємо широкий спектр послуг. В другому корпусі розташоване відділення ортопедичної стоматології. Тут надаємо повний спектр протезування: і знімне, і незнімне протезування. Також маємо кабінет ортодонта, де приймає висококваліфікований лікар, який довгий час працював за кордоном.

— При створенні комунального некомерційного підприємства «Бориспільський стоматологічний центр» основним завданням було надання всіх видів стоматологічний послуг за нижчими цінами, ніж на ринку. Чи дотримуєтеся зараз цієї політики?
— Ми робили моніторинг цін по місту і з упевненістю можемо сказати, що у нас найнижчі ціни.

— Скільки персоналу працює в медичному центрі, зокрема, лікарів, медсестер?
— На сьогодні у нас працює 16 лікарів, 4 медсестри та 4 санітарки. В адміністративному корпусі є інспектор з відділу кадрів, фахівець з публічних закупівель, бухгалтер, заступник директора та директор. Також працює три адміністратори.

— Як іде співпраця з НСЗУ? Чи укладено договір між Бориспільським стоматологічним центром та НСЗУ, чи відшкодовують лікування дітей та ургентну стоматологічну допомогу (звернення хворих при гострому болі)?
— Ситуація доволі складна. В минулому році НСЗУ надало пакет «Стоматологічна допомога дорослим та дітям» лише на перші три місяці для всіх державних комунальних підприємств. Потім весь бюджет спрямували на військові шпиталі. Тобто безкоштовна стоматологічна допомога надавалася тільки у військових шпиталях. Невідомо, як складеться ситуація в цьому році. Але в нас є одна заковика — на сьогодні ми не можемо укласти договір з НЗСУ, оскільки внаслідок війни ми залишилися без дитячих лікарів, адже всі вони виїхали за кордон зі своїми маленькими дітьми. Нашій команді важко знайти лікаря з дитячою спеціалізацією. А це є основною вимогою для підписання договору з НСЗУ. Тому ми запрошуємо до себе в стоматологічний центр дитячого стоматолога. Будемо раді співпраці. Також ми готові надати робочі місця лікарям загальної практики.
Укладення договору з НСЗУ у найближчі роки буде нашим пріоритетом. Думаю, ми знайдемо необхідних лікарів та виконаємо всі вимоги.
Проте навіть без договору з НСЗУ ми самостійно намагаємося допомагати, як можемо. Так, нами було виділено 17750 грн на місяць (з розрахунку не більше 1775 грн на людину) на надання невідкладної допомоги, видалення зубів 1 та 2 типу складності, допомогу при гострому болю.

Бориспільський  стоматологічний центр:  підсумки року

— Чи є у вас знижки або пільги на послуги? Для кого саме та які?
— В нашому стоматологічному центрі існує програма надання безоплатної стоматологічної допомоги для пільгових верств населення. Єдина умова — скористатися цими послугами можуть лише мешканці нашої громади. Це пенсіонери від 65 років, діти до 6 років, інваліди 1 групи, а також особи, які з якихось причин не мають пенсійного забезпечення. В минулому році ми закладали щомісяця на такі послуги 15 тис. грн. Загалом за рік ми надали безкоштовних послуг на 181500 грн для незахищених верств населення. Це вдалося зробити завдяки міській владі та депутатському корпусу — згідно законодавства нам компенсували оплату за енергоносії, тому що ми є некомерційним підприємством. Таким чином, ми мали вільні кошти, які змогли використати на надання безкоштовних послуг незахищеним верствам населення.

— Розкажіть детальніше про послуги для військових — які саме надаєте, за яких умов?
— Військовослужбовцям надається повний спектр допомоги. Згідно з рішенням Бориспільської міської ради сума для лікування та протезування військових в минулому році складала 5 неоподатковуваних мінімумів на людину. Звісно, не всі використали ці кошти. В середньому на одну людину виходило близько 5 тис. грн — у когось більше, у когось менше. В минулому році також було виділено з бюджету громади 1 млн 700 тис. грн на лікування військовослужбовців. Ми освоїли всі ці кошти: це було і протезування військовослужбовців, і видалення зубів, і лікування.

Бориспільський  стоматологічний центр:  підсумки року

— Які переваги закладу? Які маєте досягнення та здобутки?
— Ми є некомерційним підприємством, проте намагаємося розвивати заклад. Наприклад, лікарі проходять додаткове професійне навчання.
Ми допомагаємо отримати безкоштовні послуги незахищеним верствам населення та військовим — зокрема, учасникам АТО/ООС, військовослужбовцям, добровольцям, а також представникам правоохоронних органів, що здійснюють заходи правового режиму в період воєнного стану. Також у 2023 році надавались безоплатні послуги членам сімей загиблих захисників та захисниць України. Зауважу, щороку нами визначаються окремі категорії населення, яким стоматологічна допомога надається безоплатно, як подарунок, за рахунок доходів, отриманих підприємством від платних послуг. І я вважаю це нашою перевагою.

— Які фінансові підсумки 2023 року?
— Протягом 2023 року на рахунок КПП «Бориспільський стоматологічний центр» надійшло 8 млн 381 тис. 661 грн. Це ми фактично заробили. Додатково було бюджетне фінансування для оплати комунальних послуг — 537,8 тис. грн нам надали на енергоносії.
Підприємство сплатило 2 млн 237 тис. грн податків, зокрема, 997 тис. грн — у місцевий бюджет, а також 1 млн 156 тис. 500 грн — до державного бюджету, а ще 83,2 тис. грн військового збору у місцевий бюджет.
Чистий фінансовий результат роботи підприємства буде відомо 28 лютого. Тоді буде готовий звіт.

— Ігоре Львовичу, наостанок розмови розкажіть, які у вас подальші плани щодо стоматологічного центру?
— Хочемо завжди залишатися конкурентоспроможними та удосконалюватися як професійно, так і за рахунок обладнання. Практично все обладнання в стоматологічному центрі є новим. Воно було придбане в 2020-2021 роках. Попереднє керівництво зробило все, щоб ми були успішними та конкурентними на ринку стоматологічних послуг.
Є рівень сучасної стоматології, якого ми хочемо дотримуватися, тому мріємо про придбання мікроскопу, ціна якого більше півмільйона гривень, а ще про інтрооральний сканер для зняття відбитків. Я впевнений, що наше підприємство має чудових фахівців, які здатні задовольнити попит на ринку стоматологічних послуг.

Бориспільський  стоматологічний центр:  підсумки року

Бориспільський  стоматологічний центр:  підсумки року

Бориспільський  стоматологічний центр:  підсумки року

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

Джерело: Газета «ВІСТІ» – Бориспіль. Новини. Інформація. Реклама