Бориспільський стоматологічний центр лікуватиме зуби військовим за кошти НСЗУ

Бориспільський стоматологічний центр лікуватиме зуби військовим за кошти НСЗУ
19 Вересня 2024, 15:21
Поділитися:

Напередодні вересневого сесійного засідання Бориспільської міської ради під час планової наради прозвучала інформація, що Бориспільський стоматологічний центр підписав договір з Національною службою здоров’я України за пакетом медичних послуг «Зубопротезування окремих категорій осіб, які захищали незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України». 

Цю інформацію того ж дня детальніше прокоментувала заступник Бориспільського міського голови Тамара Матяш, коли на засіданні комісії з питань планування бюджету, економічної реформи обговорювалося питання виділення коштів на стоматологічну допомогу військовим. Вона наголосила, що наше КП «Бориспільський стоматологічний центр» провело величезну роботу для того, щоб підписати цей договір, але за цим договором фінансується лише лікування. На зубопротезування кошти з місцевого бюджету все одно доведеться виділяти. Зараз за рахунок міського бюджету покриваються всі витрати всіх військовослужбовців. Нікому не відмовляють. 

Нюанси підписаного договору «Вістям» пояснила заступник директора з адміністративних питань Бориспільського стоматологічного центру Катерина Маренич. Вона повідомила, що пакет медичних послуг «Зубопротезування окремих категорій осіб, які захищали незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України» містить у собі пакет №1 — зубопротезування і пакет №2 — видалення і лікування зубів. Підписати договір за пакетом №1 заклад поки що не може — стоматологічний центр не має деякого обладнання, якого вимагає цей пакет.

Договір підписано лише за пакетом №2. Згідно з ним на одну людину з держбюджету виділяється 24 тис. 952 грн 54 грн. 

Станом на сьогодні договір підписаний на три місяці — від 1 вересня до 31 листопада. Вестиметься робота над тим, щоб він був продовжений до кінця року і діяв у наступному році.

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

Джерело: Газета «ВІСТІ» – Бориспіль. Новини. Інформація. Реклама