Бориспільську РДА скоротять вдвічі

image
15 Листопада 2019, 13:20
Поділитися:

Уряд повідомив про скорочення штату райдержадміністрацій в Україні. Які кадрові ротації та ущільнення чекають Бориспільську РДА?

Кабінет міністрів України заявив про початок оптимізації районних державних адміністрацій. Для цього штат усіх РДА скоротять на 18 тис. 449 працівників. Про це написав міністр Кабміну Дмитро Дубілет на сторінці у Facebook.

За його словами, зараз в райдержадміністраціях виконують 111 функцій за 11 напрямками. Деякі з них дублюються з ОТГ, об’єднуються, є застарілими або неефективними, частина може бути перенесена на вищі рівні.

Аби не кидати держслужбовців напризволяще, Кабмін передбачив кілька кроків:

співробітників попередять про звільнення за два місяці, а також виплатять їм усі компенсаційні витрати, зокрема за невикористані щорічні відпустки;
Служба зайнятості допоможе кожному держслужбовцю знайти роботу — бажано, до моменту звільнення;
кожного співробітника супроводжуватиме кар’єрний радник, який складе індивідуальний план працевлаштування;
співробітникам запропонують пройти профілювання для пошуку роботи, профнавчання, підготовки до започаткування власного бізнесу із залученням бізнесу, ОТГ, профільних асоціацій тощо;
до процесу залучать профспілки, які працюватимуть з кожним держслужбовцем індивідуально через мережу своїх регіональних представництв;
запустять курси з ІТ-грамотності, які дозволять держслужбовцям безкоштовно отримати цифрові навички і стати більш конкурентними на ринку праці.

Зміни в апараті Бориспільської РДА

Після запланованого скорочення граничну кількість працівників Бориспільської РДА заплановано зменшити вдвічі.

Це підтвердив «Вістям» в.о. голови РДА Руслан Садовський. За його словами, до райдержадміністрації вже надійшла постанова Кабінету Міністрів та розпорядження, відповідно до яких відбудеться штатне скорочення держслужбовців.

«Даною постановою та розпорядженням доводиться подальше фінансування адміністрації та гранична чисельність держслужбовців. Поки нам повідомили, що кількість працівників у апараті має зменшитися вдвічі із 30 до 15. Загальна кількість працівників адміністрації скоротиться із 119 на 83 особи», — стверджує голова Садовський.

 

Структурними підрозділами Бориспільської РДА нині є:
управління економічного розвитку, управління фінансів, управління гуманітарного розвитку, управління соціального захисту населення, управління капітального будівництва та архітектури, відділ (центр) надання адміністративних послуг, служба у справах дітей, сектор з питань державної реєстрації та архівний сектор.

Скорочення відбудуться з 1 січня 2020 р.

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

Джерело: Газета «ВІСТІ» – Бориспіль. Новини. Інформація. Реклама