Бориспільські спортсмени продовжують підкорювати Європу

image
14 Грудня 2022, 11:11
Поділитися:

У Польщі, у місті Скерневіце, пройшов чемпіонат Європи з класичного пауерліфтингу серед усіх вікових груп. У складі юнацької збірної України участь у змаганнях взяли і троє бориспільців —  двоє юнаків та дівчина, вихованці відділення пауерліфтингу Бориспільської ДЮСШ, яких тренує бригада тренерів Юрій Ликов та Олена Квартич.

«Підготовка йшла дуже складно, адже головний тренер відділення пауерліфтингу Юрій Ликов мобілізувався до лав ЗСУ. Але він знаходив можливість тренувати своїх вихованців онлайн — писав плани тренувань та корегував їх по відеозвітах. Також ми стикнулися із відключеннями світла. Тренувальний процес не переривався, доводилось тренуватися з ліхтариками, адже в період підготовки до змагань такого рівня кожен день важливий», — зазначає тренер Олена Квартич.

Допомогла збірній України з участю у змаганнях Європейська федерація пауерліфтингу. Вона повністю оплатила внесок для наших спортсменів — 140 євро за кожного. Українські богатирі не підвели і виступили на високому рівні. Відзначились і бориспільські спортсмени.

«Відбору як такого не було. Адже чемпіонат України цього року через війну було скасовано, тому в збірну відбирали за результатами минулого року. Фактично від нас туди потрапили найкращі. Ті, хто вже мали  здобутки в минулому році на міжнародних змаганнях», — пояснила Олена Квартич.

За підсумками змагань Дмитро Бутенко став чемпіоном Європи серед юнаків вагової категорії до 59кг з результатом у сумі триборства 475 кг (встановив новий рекорд України). У присіданні Дмитро підкорив штангу вагою 180 кг (1 місце і рекорд України), у жимі лежачи 97,5 кг (1 місце) та у тязі 197,5 кг (2 місце). 

Валерія Мустафіна завоювала золото чемпіонату Європи у ваговій категорії до 47 кг серед дівчат з сумою 280 кг. У присіданні вона отримала малу срібну нагороду, у жимі та тязі — малі золоті медалі. 

Владислав Білоус посів шосте місце серед юнаків вагової категорії до 74 кг з результатом 552,5 кг. Але спортсмен виборов малу бронзовунагороду у присіданні, зафіксувавши 220 кг, що є новим рекордом України у цій вправі.

Це другі міжнародні змагання цього року, на які вихованці Бориспільської ДЮСШ їздили без свого особистого тренера. Юрій Ликов дуже хвилювався за вихованців і результат, максимально намагався підтримувати їх. Результати прокоментував, як більш-менш прогнозовані.

Бориспільські спортсмени продовжують підкорювати Європу

«Є таке прислів’я — місцем задоволений, а результатом ні. Маємо в заліку двох чемпіонів Європи. Не все вийшло як планували. Валерія Мустафіна намагалася покращити власний рекорд Європи в тязі, який встановила минулого року, але не вийшло. Незрозуміло чому, це її улюблена вправа, вона і сама не може дати відповідь, чому не вийшло. Дмитро Бутенко — тут все як очікувалося, але виступ був доволі нервовий через те, що в першій вправі на присідання він не зміг зафіксувати початкову вагу в перших двох спробах, але зібрався і третьою спробою зафіксував 180 кг, що є новим рекордом України. Владиславу Білоусу, на жаль, не вдалося виступити на належному рівні та потрапити до призової трійки. Були проблеми під час підготовки з дисципліною. Можливо, це через вік — йому 16 років. Хоча Олена Квартич розповідала, що на контрольному тренувані він впорався з вагою, яка дорівнювала рекорду Європи. На змаганнях повторити це він не зміг», — розповів Юрій Ликов.

Як зазначають тренери, такі високі нагороди — це результат трьох років важкої праці. Загалом цього року планували відвідати чимало змагань, але через війну частину виїздів довелося скасувати. Проте спортсмени не падають духом, вони продовжують наполегливо тренуватися, аби прапор України якнайчастіше майорів на світових аренах, а гімн України лунав як гімн переможців.

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

Джерело: Газета «ВІСТІ» – Бориспіль. Новини. Інформація. Реклама