Бориспільська прокуратура викрила керівника складу будматеріалів, що вчинив розтрату

Бориспільська прокуратура викрила керівника складу будматеріалів, що вчинив розтрату
13 Жовтня 2024, 19:10
Поділитися:

Керівник складу будматеріалів засуджений до 7 років позбавлення волі за розтрату майна підприємства на понад 1,5 млн грн. Про це повідомляє Київська обласна прокуратура. 

На офіційному сайті установи йдеться про те, прокурори Бориспільської окружної прокуратури у суді довели, що внаслідок зловживання службовим становищем керівник складу будівельних матеріалів незаконно вчинив розтрату будівельних матеріалів на користь третьої особи на загальну суму 1 млн 600 тис. грн.

З метою приховати факт нестачі будівельних матеріалів після вчинення розтрати засуджений підробив інвентаризаційний опис. 

Суд, заслухавши обґрунтовані та беззаперечні доводи прокурора, визнав директора підприємства винним у вчиненні розтрати майна підприємства шляхом зловживання службовим становищем в особливо великих розмірах (ч. 5 ст. 191, ч. 1 ст. 366 КК України) та призначив йому покарання у виді 7 років позбавлення волі з конфіскацією майна, а також з позбавленням права обіймати певні посади на 2 роки.

На жаль, прокуратура не повідомляє ні назву населеного пункту, ні місцезнаходження підприємства, на якому вчинено злочин, ні його назву. Так само не повідомляється форма власності складу будівельних матеріалів.

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

Джерело: Газета «ВІСТІ» – Бориспіль. Новини. Інформація. Реклама